Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Infomentor

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-552 00

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Föräldrar kan ta del av information om sitt barns skolgång och kommunicera med skolan via Infomentor.

Inloggning

Vårdnadshavare får inloggningsuppgifter från skolan. Ett konto innebär att man har tillgång till det som berör det egna barnet. Med andra ord kan inga andra familjer komma åt det som berör ditt barn.

Hur kommer jag i gång?

  • Gå till www.infomentor.se och tryck på Logga in i övre högra hörnet eller logga in via hub.infomentor.se.
  • Skriv in dina användaruppgifter och lösenord.  Tips! Lägg till sidan som ett bokmärke, så blir det enklare nästa gång! Har du glömt uppgifterna kontakta ditt barns lärare eller skolans expedition
  • Du kan även logga in med PIN-kod som du själv väljer när du loggar in på InfoMentor

Glömt lösenord?

Skicka ett mail till bun@sater.se så hjälper vi dig. Kom ihåg att ange på vilken skola ditt barn går och vem du är som vill ha ett nytt lösenord. Om din e-post finns registrerad i Infomentor så skickas ditt nya lösenord direkt dit men det går också bra att ange ett telefonnummer så ringer vi upp dig.

Användarstöd

Korta filmer som beskriver funktioner i Infomentor Hub
Inställningar – Vid ditt namn, i övre högra hörnet finns en pil som öppnar inställningarna. Här kan du ändra lösenord, ändra PIN-kodsinställningar och kontrollera och begränsa vilken information om dig som är synlig för andra användare i klasslistan.

Säkerhet och personuppgifter

Ditt barns skriftliga omdömen och individuella utvecklingsplan skyddas av säker inloggning, vilket betyder att det förutom användarnamn och lösenord behövs engångskod. Koden kan du få från systemet till din mobiltelefon eller engångskoder på papper som du får av ditt barns lärare eller skolans expedition.
Säters kommun registrerar namn, personnummer och adress på elever och vårdnadshavare i Infomentor. Personnummer används för att säkerställa att det är rätt elev som kopplas till informationen, och för att identifiera vårdnadshavare korrekt.
Information som finns på Infomentor är

  • veckoplan med översikt över av som händer vecka för vecka
  • schema
  • klasslista med kontaktuppgifter till andra elever och klassföreståndare (du kan själv göra inställningar för att inte visa dina kontaktuppgifter för andra vårdnadshavare i klassen.)
  • frånvaro – anmäl frånvaro för ditt barn
  • kalendarium med speciella händelser under terminen
  • nyheter med information
  • familjewebben – ditt barns skriftliga omdömen och utvecklingsplaner

Du har rätt att begära ett registerutdrag för att kunna kontrollera vilken information som finns registrerad om dig. Barn- och utbildningsförvaltningen ska på begäran ändra eller ta bort felaktiga, ofullständiga uppgifter.

Personuppgiftsansvarig är barn- och utbildningsnämnden. Personuppgiftshandläggare är  Mai Andersson, Nämndsekreterare, telefon 0225-552 00.

Gallring

Information om elever sparas i systemet i 5 år efter eleven avslutat grundskola. Därefter gallras (förstörs) information förutom för elever som är födda den 5, 15 eller 25 i varje månad. Dessa handlingar bevaras i kommunens arkiv för framtida forskning.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close