Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Elevens val

Kontaktinformation

Klockarskolan

E-post: klockarskolan@edu.sater.se

Telefon Expedition: 0225-55 205

Besöksadress: Klockaregatan 2

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

I grundskolan får du utbildning i 17 ämnen, samt elevens val (80 min/vecka). Under elevens val fördjupar du dina kunskaper i ämnena eller i en aktivitet som har anknytning till något av skolans ämnen.

Alla som väljer musik får det under åk 7-9, övriga alternativ gäller under ett läsår och under förutsättning att tillräckligt många väljer det (gäller inte eget förslag) samt att föreningarna har ledare.

Ämnen

Ger dig möjlighet att utvecklas inom ämnen som finns på schemat (svenska, engelska, moderna språk, matematik, SO, NO, teknik, bild, idrott och hälsa, slöjd). Val görs kontinuerligt utifrån behov och intresse.

Musikprofil

Du får en 3-årig utbildning som består av: grundkurs i trummor, gitarr, bas & keyboard, körsång, samspel i storgrupp samt mindre grupper, låtskriveri, inspirationsfilm, spelningar, inspelning, blåsorkester och stråkorkester med melodiskt slagverk. Musikprofilen har som mål att ge en bred och stimulerande kunskap som grund för fortsatta studier i ämnet.

Volleyboll

Du ges möjlighet att prova på främst volleyboll, men även andra idrotter som simning och styrketräning för att få en varierad och allsidig träning.

Handboll

Du ges möjlighet att prova på främst handboll, men även andra idrotter som simning och styrketräning för att få en varierad och allsidig träning.

Fotboll

Du ges möjlighet att prova på främst fotboll, men även andra idrotter som simning och styrketräning för att få en varierad och allsidig träning. I samarbete med Säters IF.

Hockey

Du ges möjlighet att utveckla ditt hockeyintresse. I samarbete med Säters IF Ishockeyförening.

Eget förslag

Du ges inom vissa ramar möjlighet att utveckla ditt intresse för just det du är intresserad av med en egen handledare/tränare (godkänd av skolan).

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close