Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Yrkesintroduktion (IMYRK)

Kontaktinformation

Dahlander Kunskapscentrum

Telefon: 0225-554 11

Besöksadress:  Jönshyttevägen 4

E-post: dahlanderkunskapscentrum@edu.sater.se

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Yrkesintroduktion är för dig som vill jobba inom vård och omsorg men som ännu inte har godkända betyg som krävs för behörighet till ett nationellt program. Utbildningen förbereder dig för ett yrkesprogram, annan fortsatt utbildning men också arbetsmarknaden, där behovet av personal inom vård och omsorg är stort.

IMYRK mot vård och omsorg vid Dahlander kunskapscentrum i Säter

Utbildningen har fokus på att ge dig yrkeskurser som du antingen kan tillgodoräkna dig om du går vidare till det nationella Vård- och omsorgsprogrammet, eller som gör dig anställningsbar inom vård- och omsorgssektorn. Om du efter att ha jobbat ett tag vill läsa vidare till undersköterska, så bygger du vidare utifrån de ämnen du redan läst.

Eftersom alla introduktionsprogram vänder sig till dig som ännu inte har full behörighet, så läser du även svenska/svenska som andraspråk, matematik, samhällskunskap och engelska, utifrån dina behov.  För de elever som har annat modersmål än svenska förstärks utbildningen med extra stöd i svenska och yrkessvenska.

Om eleven uppnår behörighet för Vård- och omsorgsprogrammet kan eleven söka det nationella programmet inom Gysam. Eleven kan då tillgodoräkna sig de yrkeskurser där eleven uppnått minst betyget E. Har eleven inte hunnit uppnå ett godkänt betyg eller om det finns särskilda skäl kan eleven läsa om kursen på det nationella programmet. Mottagande rektor beslutar om eleven har särskilda skäl att läsa om en kurs.

Möjliga utgångar:

  • Anställning inom vård- och omsorgssektorn som vårdbiträde
  • Behörighet till ett nationellt yrkesprogram (i första hand Vård- och omsorgsprogrammet)
  • Fortsatta studier inom vuxenutbildningen mot undersköterska

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close