Dans i Skäve!

Kom och upplev hur professionella dansare arbetar!

Dansarna och koreograferna Daniella Eriksson och Erik Eriksson är på residens i biblioteket i Stora Skedvi mellan 6 och 10 juli. De repeterar inför en ny föreställning och bjuder under skapandeprocessen in folk i bygden att ta del av sitt arbete. Det blir öppet hus i biblioteket och en öppen visning av deras dans så långt de kommit i repetitionerna på hembygdsgården. Båda evenemangen är gratis.

  • Öppet hus på Stora Skedvi bibliotek 7 juli kl. 9 – 12 & 9 juli kl. 10 – 12, utan föranmälan

  • Öppen visning på Stora Skedvi hembygdsgård 10 juli  kl. 16 (även vid regn). Föranmälan till therese.nylen@sater.se

Under evenemangen följs rekommendationerna kring Covid-19 – max. 25 personer på öppet hus och max. 50 i publiken på öppen visning.

Två personer dansar

Daniella Eriksson och Erik Eriksson lägger vikt vid att förankra nutida danskonst på landsbygden. De vill tillgängliggöra dansen så att även landsbygden kan ta del av den.

2019 uppträdde duon på Kulinariet i Stora Skedvi och återvänder nu med avsikten att bjuda in folk i bygden att uppleva nutida danskonst. Den nya föreställningen heter Triptych. Dess tema är samtidens hektiska informationsflöden med personanpassade sökmotorer och sociala medier. Mot den ensidiga informationen sätts motsägelsefulla och tvetydiga scener där den egna tolkningen står i centrum.

Kulturrrådet logotyp stöttar dansresidenset på landsbygden och repetitionerna för föreställningen Triptych.


Datum: 2020-07-06 08:30 - 2020-07-10 17:30
Plats: Stora Skedvi hembygdsgård och bibliotek
Pris: gratis
Arrangör: Säters kommun kultur