Den Fule – en skruvad, absurd komedi

Dalateatern besöker Säter med en skruvad, absurd komedi. En modern saga för vuxna om vår tids personliga kapitalism

Säters Folkets Hus 6 maj kl. 19.00. 

Biljetter: Genom Dalateatern eller på Säters bibliotek: 0225-55186Personer sitter ligger och står huller om buller i en överdimensionerad soffa som är placerad utomhus i urban miljö. Personernas kläder och soffans klädsel är gjorda av av samma storblommiga tyg.

Lette är en man i sina bästa år. Han är framgångsrik, kompetent och lyckligt gift med sitt livs kärlek. Men en dag när hans chef vägrar låta honom resa till den otroligt prestigefyllda tech-konferensen för att presentera sitt senaste patent, får Lette plötsligt reda på en obekväm sanning – han är i själva verket oerhört ful. Så ful att han omöjligtvis kan tänkas sälja varan han uppfunnit! Trots sin frus avrådan, stora kostnader och helt utan garantier på resultat låter han plastikoperera sig. Han får ett helt nytt ansikte – ett extremt attraktivt sådant – och från den dagen är inget som förr.

Den fule av Marius von Mayenburg är en skruvad, absurd komedi, en modern saga för vuxna om vår tids personliga kapitalism. Jaget har blivit till en vara, skönhet till marknadsföring, personliga berättelser till säljpotential. Hur gör man för att inte förlora sig själv, i en värld där vi måste vara strategiska med vilka vi är? Våra utseenden, våra personligheter, vad vi kommunicerar online – allt för att bli framgångsrika och älskade. Vad blir kvar av den vi en gång var, när vi har finslipat vår image, kuraterat våra utseenden och fulländat instagramfeedens säljpotential?

Föreställningen är 2 timmar lång inklusive paus. Pausen är 20 min lång. 


Datum: 2023-05-06 19:00 - 2023-05-06 21:00
Plats: Säters Folkets hus, Danslokalen
Pris: Vuxen: 250 kr. Pensionär: 210 kr.. Ungdom (t.o.m 25 år): 225 kr
Arrangör: Säters kommun, Kulturenheten och Dalateatern