EDDAN – Live på bio med Västanå Teater!

Eddan med Västanå Teater – Digital direktsändning från Berättarladans scen i Sunne.

Två sagoväsen i en trollsk skog

Västanå Teaters uppsättning av Eddan är en poetisk, spännande och sällsam version av ”Den Poetiska Eddan” av den prisbelönte Jon Fosse.

Denna version är som skapad för Västanås Teaters spelstil, där musiken och dansen är en organisk och integrerad del av berättandet. I regi av Leif Stinnerbom, med originalmusik av Magnus Stinnerbom.

Eddan bygger på en samling nordiska kväden och verser, ”Den poetiska Eddan” som huvudsakligen anses vara tillkomna i Norge och på Island under åren 800-1000. Det är mytologiska berättelser burna av ett fantastiskt språk, äventyr med gudar, jättar, dvärgar och andra varelser. Det är mustiga sagor om skapelse och undergång, där humorn och visheten går hand i hand.

Välkomna till Folkets hus i Säter!

Paus 45 min med servering av fika och smörgås.

Biljetter: Säters bibliotek 0225-55186 och VisitDalarna

Leif Stinnerbom har skapat ett dynamiskt allkonstverk som exploderar framför åskådarna… Västanå teater återgår till en förut mycket använd spelstil som består av en egen, utvecklad blandning av folkmusik, dans och Pekingopera. Tolkningen är en malström av energisk, njutbar musik och djärva danssteg.

Lars Ring, Svenska Dagbladet

Jimmy Meurlings koreografi spelar på hela registret. Allt från vildsint koreografisk dans till blodigt slagsmål, till den mest förtärande smärtan hos den första kärleken. Och där, just där, är det så bra att man nätt och jämt törs andas.

Yvonne Ihmels, Kulturnytt P1 Sveriges Radio

En levande tavla full av sagolika masker (Torbjörn Alström), bedövande vackra kostymer (Inger Hallström Stinnerbom) och en virtuos koreografi (Jimmy Meurling)

Leif Zern, Dagens Nyheter


Datum: 2019-09-07 16:00 - 2019-09-07 18:50
Plats: Folkets Hus - Säter
Pris: Vuxen: 200 kr. Stud/unga upp till 20 år: 150 kr. VisitDalarna bokningstillägg: 25 kr
Arrangör: Säters Kommun Kultur, Folkets hus och parker, Riksteatern