Gratis filmfestival på höstlovet!

För dig mellan 0-17 år – bio på Folkets Hus i Säter!

Under höstlovet visar vi 6 filmer med olika åldersgräns. Festivalprogrammet hittar du längre ner på sidan. Du behöver ett gratis festivalpass för att kunna se filmerna. Här kan du hämta ditt festivalpass:

Text filmfestival, med loggor Folkets Hus och Film i Dalarna

  • SÄTERS BIBLIOTEK
  • ST. SKEDVI BIBLIOTEK
  • GUSTAFS BIBLIOTEK
  • UNGDOMENS HUS
Kom i tid för att säkra din plats! Du får biljett till de filmer du vill se mot uppvisande av festivalpasset! En vuxen per barn får också följa med gratis! Max. 50 personer per film i enlighet med Folkhälsomyndighetens restriktioner. 

Festivalprogram:

TISDAG 27 oktober

Kl. 14: Avengers – Endgame – final med Marvels superhjältar! 

ett tiotal Marvel superhjältar står uppställda

Efter de katastrofala händelser som startades av Thanos ligger universum i ruiner.  Nu förenas de överlevande Avengers för att skapa ordning i kaoset. Thor, Black Widow, Hulken och Captain America är några av superhjältarna från Marvel Comics som kämpar sida vid sida i den här sista Avengers-filmen.

Den storslagna berättelsen om Avengers får sin upplösning i den här berättelsen om vänskap och om de uppoffringar som måste göras för att världen ska kunna bevaras.

Språk: engelska med svensk undertitel

Från 11 år, yngre i sällskap av vuxen

LÄS MER OM FILMEN HÄR


ONSDAG 28 oktober

Kl. 15: Framåt – följ med på magiskt äventyr!

Två alvbröder sitter på ett biltak

Alvbröderna Ian och Barley lever i en värld befolkad av sagoväsen. Tekniken tränger visserligen undan magin mer och mer, men när bröderna får en chans att återkalla sin pappa till livet för en enda dag är det ändå trollkrafter som gäller.

Följ med på en magisk resa full av äventyr och spänning!

Språk: svenska

Från 7 år, yngre i sällskap av vuxen

LÄS MER OM FILMEN HÄR

ONSDAG 28 oktober

Kl. 18: Coraline – dörren till en annan värld

Flicka med armarna i kors framför stort hus

Coraline har just flyttat till ett nytt ställe. En dag upptäcker hon en hemlig dörr som för henne till en annan värld, en värld som är väldigt lik hennes egen. Hennes mamma och pappa finns där också, men i mer humoristiska versioner…också har de märkligt nog knappar till ögon. Till en början verkar den andra världen mycket bättre, men snart upptäcker Coraline att mamman i den andra världen inte tänker låta henne återvända till hennes egen. Nu blir Coraline tvungen att uppbåda allt sitt mod för att ta sig tillbaka och rädda sig själv och sina föräldrar.

Språk: engelska med svensk undertitel

Från 11 år, rekommenderas inte för yngre barn

LÄS MER OM FILMEN HÄR


ONSDAG 28 oktober

Kl. 21: Scary stories to tell in the dark – en Halloweenfilm med fågelskrämmor, spindlar och blod!

Läskig figur står i korridor med rött ljus

Året är 1968 och det är Halloween i småstaden Mill Valley. Stella, Auggie, Chuck och Ramòn tar sig in i traktens spökhus och hittar en gammal bok med skräckhistorier, skrivna av en kvinna som sägs ha tagit sitt liv.

Undan för undan upptäcker de att boken skriver nya historier om folk de känner och om de själva, och att dem som boken skriver om försvinner under mystiska och otäcka omständigheter. Snart kämpar de för sina egna liv och mot tiden när de försöker lösa gåtan med den självskrivande boken.

Språk: Engelska med svensk undertitel

Från 15 år, från 11 år i vuxet sällskap

LÄS MER OM FILMEN HÄR


LÖRDAG 31 oktober

Kl. 10: Lilla Spöket Laban – Spökdags!

Spöket Laban och lillprins Bus vid en lägereld

Lilla spöket Laban är världens snällaste spöke och rädd för mörker. Ikväll ska Laban och lillprins Bus tälta i trädgården. De gör upp en lägereld och berättar spökhistorier.

Språk: svenska

Barntillåten

LÄS MER OM FILMEN HÄR


LÖRDAG 31 oktober

Kl. 14: Familjen Addams – knasigaste familjen i stan!

Hela familjen Addams på familjefoto

Den kända skräckfamiljen Addams är tillbaka! Pappa Gomez, hans fru Morticia, barnen Pugsley och Wednesday och resten av familjen Addams ska ställa till med stor fest i huset. Detta blir allt annat än vardagligt när familjen Addams är igång!

Språk: svenska

Från 7 år

LÄS MER OM FILMEN HÄRDatum: 2020-10-27 00:00 - 2020-10-31 00:00
Plats: Folkets Hus i Säter
Pris: Gratis
Arrangör: Säters kommun kultur, Folkets Hus