Flora och Pomona – Konstutställning på Säters bibliotek

Magdalena Hellström Zimmermann – Flora och Pomona. Konstutställning på Kulturhörnan, Säters bibliotek 1 – 23 september.

”Från min trädgård” Magdalena Hellström Zimmermann

Med ett långt konstnärskap bakom sig har Magdalena Hellström Zimmermann de senaste åren låtit grafiken stå i fokus. Hon blandar fritt alla tekniker och utgår ofta från florala former eller frukter, något som också speglar sig i utställningen Flora och Pomona. som visas i Kulturhörnan, Säters bibliotek fram till 22 september.

Primärt i Magdalena Hellström Zimmermanns arbete är målning och färgen i centrum. Under många år har hon arbetat med ”colourfields” och temat färgens rörelse.

Därutöver har hon skapat installationer både i naturen (landart) och inom industrikultur på exempelvis Avesta Art, i utställningen De fyra elementen 2004, Europas Kulturhauptstadt Ruhr 2010 och Skulpturparken Ängelsberg 2017.

Porträttbild på konstnär Magdalena Hellström ZimmermannMAGDALENA HELLSTRÖM ZIMMERMANN
Är född i Leksand och har studerat vid Fackhögskolan i Ottersberg / Tyskland (Hochschule für Künste im Sozialen HKS), vid Skolan för konstterapi i Bad Boll / Tyskland och för Professor Gerhard Wendland vid konstakademin i Nürnberg. Hon lever och arbetar i Dortmund, Tyskland och i Stora Skedvi. I Dalarna syns hon som medlem i KID (Konst i Dalarna) och under påskens Konstspaning i Säterbygd då möjlighet ges att besöka hennes ateljé på släktgården i Stora Skedvi.


Datum: 2023-09-01 17:30 - 2023-09-23 14:00
Plats: Kulturhörnan Säters bibliotek
Pris: Fri entré
Arrangör: Säters kommun, Kulturenheten