GRATIS WORKSHOP I DANS!

GRATIS DANS  WORKSHOP MED HOUSE-INFLUENSER FRÅN SYDAFRIKA!

Säters Folkets hus 13 september kl. 17.00. Anmälan: sofia.ylinen@sater.se

Scenbild på tre Huose-dansare från Durban, Sydafrika

Pressbild

Sydafrikanskt groove på Säters Folkets Hus! I dansresidens på Säters Folkets Hus befinner sig koreografen, dansaren och danspedagogen Mari Raudsepp med tre dansare från Durban i Sydafrika. De skapar dansverket Groove, som utforskar streetdans-stilarna House och sydafrikanska Gqom, båda tätt länkade till musikgenren house.

Nu erbjuds du att delta i en workshop där du provar på de här dansstilarna och får inblick i hur det här gänget jobbar med samtida dans. Workshopen är gratis! Dansvana är en fördel men absolut inte ett måste! Ta chansen att tillbringa några timmar med fyra skickliga dansare och komma i kontakt med en liten bit av sydafrikansk kultur!

Efter att ha gästat Konstnärsnämnden i Stockholm och Orsa kommun har Mari Raudsepp och de tre sydafrikanska dansarna (Malondy Msomi, Thobeka Maphumulo, Yolanda Joja) nu landat för en vecka i Säter. Dansresidenset är ett samarbete mellan Dalateatern, Säters kommun och Säters Folkets hus och är ett led i Säters kommuns satsning på danskultur.

En kvinna som dansar i gatlyktans sken med stadens alla ljus i bakgrunden

pressbild

Marie Raudsepp har varit aktiv inom streetdancefältet och battle/klubbscenen sen 2008 och praktiserar och tävlar/undervisar framförallt i dansstilen House både internationellt och i Sverige. En viktig del i hennes konstnärliga verksamhet är att hon reser och deltar på olika events/battles inom streetdansfältet runt om i världen. Mari arbetar framförallt med improvisation/freestyle i sitt arbete och praktik, specifik inom housedansfältet.

OBS! Delta gärna i Residensvisningen följande dag – GROOVE – Se en föreställning växa fram. Följ länken här nedan för att hitta all info och boka dina biljetter!

LÄS MER OM RESIDENSVISNINGEN HÄR!


Datum: 2023-09-13 17:00 - 2023-09-13 18:15
Plats: Folkets hus i Säter
Pris: Gratis!
Arrangör: Säters kommun, Kulturenheten och Dalateatern i samarbete med Säters Folkets hus