Landsbygdsupproret med Samantha Ohlanders

Ett musikaliskt manifest med nyskriven musik för våra landsbygder

27 september kl. 19 på Folkets Hus i Säter

Köp biljett här eller på Säters bibliotek

halvsittande kvinna i keps

Landsbygdsupproret är en föreställning om drömmar och utopier. Om byråkrati och rationalitet. Om hopp och att våga tro på något. Och om att vi, som befolkar Sveriges landsbygder, har en avgörande roll att spela i en rörelse framåt. Det blir upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow. Det blir folkbildning och folkrörelse. Tillsammans med sin tremannaorkester vill musikern Samantha Ohlanders påbörja ett samtal om hur vi skapar det samhälle vi vill ha.

 Landsbygdsupproret är inte till för staden. Det här riktar sig direkt till oss i periferin. Ett slags samhälleligt tankeexperiment där landsbygden med dess berättelser, erfarenheter och kultur får stå i centrum. Genom musiken kan vi skapa samtal. Koppla ihop trådarna. Brodera ut. Väven växer. Väcker aktion. Och en vilja att ta makten över sin tillvaro, säger Samantha Ohlanders.

Samantha Ohlanders är sedan länge engagerad i landsbygdsfrågor. Hon har tidigare turnerat med Riksteatern i de hyllade föreställningarna Fäboland och Nationalparken. Hon är aktiv i föreningen Unga på landsbygden, som jobbar för att förändra synen på landet och utmana den urbana normen samt arbetar som krönikör för186 Hälsingetidningarna med fokus på landsbygdsfrågor.

Föreställningen görs i samarbete med Folkteatern Gävleborg och Riksteaterturné under hösten 2022.

Vi sitter i den trivsamma biosalongen på Folkets hus. Det finns gott om platser så det går att hålla bra avstånd mellan varandra.

Kaféet är öppet i pausen.


Datum: 2022-09-27 19:00 - 2022-09-27 21:00
Plats: Folkets Hus i Säter
Pris: Vuxen: 300 kr. Pensionär: 260 kr. Ungdom (under 26 år): 150kr
Arrangör: Säters kommun Kulturenhet