PLI – Viktor Cêrnický

På turné med Dansnät Sverige hösten 2021!

FIN BALANSGÅNG MELLAN GALENSKAP OCH ENGAGEMANG

man som springer mot en fallande stapel stolar

Vojtec Brtnicky

22 konferensstolar och en extremt hängiven man utgör grunden för detta intelligenta och lekfulla solo. PLI är ett genialt scenkonstverk som briljerar i sin förmåga att överraska.

Viktor Černický är den multidisciplinära konstnären som redan i början av karriären tagit scenkonstfältet med storm. Han har förbluffat publiken med sina uppfriskande idéer och kammat hem priser för sin unika stil. Han har kallats för både visionär och ett framtida hopp för scenkonsten.

PLI är Černickýs andra verk, en nervkittlande föreställning som ställer scenkonstens konventioner på ända. Med ett enormt tålamod och en gnutta galenskap staplar Černický sina stolar en och en tills de utgör magnifika fragment av arkitektur eller fantasieggande skulpturer.

Med den smarta kombinationen av ett anspråkslöst rum och en uppsjö av stolar har föreställningen förmågan att vara minimalistisk och grandios på samma gång. PLI är en oförutsägbar och humoristisk föreställning som balanserar mellan galenskap och engagemang.

Köp biljetter här eller på Säters bibliotek

Sedan år 2020 är Säters kommun en del av Dansnät Sverige. PLI av Viktor Černický turnerar med Dansnät Sverige under hösten 2021.


Datum: 2021-11-14 18:00 - 2021-11-14 18:45
Plats: Folkets Hus i Säter, Järnvägsgatan 22, 783 30 Säter
Pris: Vuxna: 180 kr, Studenter/under 26 år/pensionärer: 80 kr
Arrangör: Säters kommun kultur