Fixoteket

Kontaktinformation

Säters bibliotek

Telefon: 0225-55186

Besöksadress: Skolgränd 6, 783 30 Säter


Tack för ditt meddelande.

Fixoteksmaterial

Foto: Lillan Magnusson

Kom hit och läs, låna, spela, titta, lek och skapa – det finns något för alla. Hur vill du att din bästa dag ska se ut?

Fasta tider är tisdagar 14.30-18 och lördagar 10-14, annars får ni fråga i lånedisken så plockar vi fram det ni vill prova! Barn tar med sig en vuxen. Följ oss på Facebook och Instagram för att se mer detaljer om program osv.

I Fixoteket kan du använda allt från 3D-pennor till OSMO. Testa kalligrafi, texta snyggt, skapa din egen bullet journal eller undersök hur LitteBits, SAM eller ledande kretsar fungerar. Låna hem MakeyMakey och spela trummor med bananer eller gör ett äventyr tillsammans med BlueBot. Bara fantasin sätter gränser!

För regniga dagar har vi såklart böcker i överflöd, kolla in den nya Feelgood-hyllan och glöm inte e-böcker/e-ljudböcker för de där söndagarna då vi råkar ha stängt och du bara måste läsa nästa delen i serien du började med i fredags. Låna sällskapsspel och vinn i Monopol, ta tåget över hela världen i Ticket to Ride eller boka kompisarna en heldag och gå all in med Harry Potter – Hogwarts Battle Co-Op Game.

För kvällar i soffan finns mängder av filmer, låna DVD på plats i bibblan eller streama gratis från Dalabiblioteken.se – valet är ditt. Om du istället gillar att läsa tidningar och tidskrifter har vi massor, både i papper och digitalt via PressReader. Testa! Det digitala kan inte gå sönder, och krånglar det kan du alltid komma till oss så gör vi vårt bästa för att fixa det.

Låna tv-spel till barnen, barnbarnen eller varför inte till dig själv – vi har spel till Nintendo Switch/Wii U, Playstation 4/3 och Xbox One/360. Om vi inte har det du längtar efter, lägg ett inköpsförslag! På datorerna kan du surfa och skriva ut gratis (max 10 sidor/dag) men du kan också visa familjen eller kompisarna vad du byggde i Minecraft igår kväll.

Kort sagt – vi har allt för att du ska kunna skapa din bästa dag på Säters bibliotek 🙂

Läs mer på Dalabiblioteken.se