Evenemang och arrangemang

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter


Tack för ditt meddelande.

I Visit Dalarnas evenemangskalender ser du vilka evenemang som är på gång i Säters kommun. Berätta om ert evenemang här så syns det också i evenemangskalendern.

Arrangera evenemang

Som arrangör är du välkommen att kontakta kommunens evenemangsråd innan du sätter igång med planeringen av ditt evenemang. Rådet är dörren in hos kommunen och kan till exempel hjälpa dig att få de rätta kontakterna, hitta nätverken, samverkan, rätt tillstånd, stöd och utveckling av ditt evenemang. Planerar du i god tid innan ditt evenemang har du större möjlighet att få stöttning och hjälp med dina frågor.

Evenemangsrådet

  • Emilie Andersson, Fritidssamordnare: 0225-551 09
  • Karin Hästö, Kultursekreterare: 0225-551 89
  • Josefin Enström, Näringslivschef: 0225-551 49
  • Cecilia Linnteg, Destinationsutvecklare, Visit Dalarna: 010-600 29 29

Mejladress till evenemangsrådet: evenemangsradet@sater.se

Scenerna i Säterdalen

Det finns två scener i Säterdalen som man kan hyra. Dessa bokas via Janssons Mat & Nöjen.

Bidrag

Du kan ansöka om bidrag för att utveckla ditt evenemang. Bidrag som finns att söka är: bidrag till större evenemang, bidrag till mindre kulturarrangemang, bidrag till mindre fritidsarrangemang. Via den här e-tjänsten ansöker man om bidrag. 

Tillstånd

Som arrangör behöver du ofta flera olika tillstånd. Kom ihåg att söka tillstånd i god tid innan evenemanget. Här är några tillstånd:

Polistillstånd

Det är viktigt att du som arrangör söker polistillstånd när du planerar för ditt evenemang. Alla evenemang som sker på offentlig plats ska rapporteras. OBS: sök i god tid innan evenemanget då det är många olika funktioner som ska informeras. Ett tips är att ta kontakt med polisen gällande ansökningstiden, det kan vara långa handläggningstider under högsäsong.

Polisens webbplats om tillstånd för att använda offentlig plats, tillstånd för offentlig tillställning, tillstånd för allmän sammankomst, tillstånd och regler för pyrotekniska varor osv.

Lokala trafikföreskrifter

När ansökan om polistillståndet är inskickat får gatuenheten på kommunen i uppdrag att kika på eventuella avstängningar i samband med evenemanget. Det är upp till arrangören att i polisansökan tydligt beskriva var avstängning behövs. Gatuenheten utfärdar sedan tillfälliga lokala trafikföreskrift för att tillfälligt ändra gatuavstängningar, häva p-platser, enkelriktningar etc.

Tävling och uppvisning på väg

Länsstyrelsen i Dalarna lämnar ut tillstånd för tävlingar med fordon på väg till exempel cykeltävlingar eller cruising. Ansökan till Länsstyrelsen ska lämnas in i mycket god tid. Tillstånd för kringaktiviteter som depåer, startområden och försäljning söks hos polisen då det är offentlig plats.

Länsstyrelsens webbplats om tävling och uppvisning på väg.

Serveringstillstånd

Hos den gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel ansöker du om serveringstillstånd för att få servera alkoholdrycker till allmänheten eller slutna sällskap i kommunerna Falun, Borlänge, Ludvika, Smedjebacken, Hedemora, Säter och Gagnef. ATL-kontoret (kontoret för alkohol, tobak och receptfria läkemedel) betjänar de sju kommunerna och har sitt säte i Falun.

Falu kommuns webbplats om serveringstillstånd.