Ansök om stöd till evenemangsutveckling

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter


Tack för ditt meddelande.

Evenemang är viktiga för att stärka kommunens identitet och attraktionskraft. De är även en viktig inkomstkälla för föreningsliv och företag. Säters kommun har unika miljöer där evenemang kan genomföras. Vi vet att evenemang stärker tillhörigheten och stoltheten som finns för att bo, leva och verka i Säters kommun.

Evenemangsrådet

Vi stödjer genomförande av evenemang via personellt stöd, praktiskt stöd och/eller ekonomiskt bidrag. Kommunen har, för att underlätta för dig som arrangör, bildat ett evenemangsråd som består av kommunala tjänstemän från Fritidsenheten, Kulturförvaltningen och Näringslivsenheten samt representant med sakkunskap om evenemang och evenemangsutveckling. Evenemangsrådet finns på kommunen för att hjälpa er i uppstartsfasen av era arrangemang. De kan tipsa om stöd, förmedla kontakter och lämna feedback på arrangemangsplaner och budget. Evenemangsrådet är också de som ger förslag till beslut om evenemangsbidrag samt koordinerar eventuellt praktiskt stöd från kommunen.

Kontakta Evenemangsrådet

  • Josefin Enström, Näringslivsutvecklare och koordinator av rådet: 0225-551 49
  • Karin Hästö, Kultursekreterare: 0225-551 89
  • Sara Sissala, Fritidssamordnare: 0225-551 09
  • Cecilia Linnteg, Destinationsutvecklare, Visit Dalarna: 010-600 29 29

Olika evenemangsstöd och bidrag

Säters kommun har olika evenemangsstöd som går att söka för olika typer av evenemang. Läs mer om de olika stöden och se kriterierna för varje stöd nedan. Har du frågor om de olika stöden kontakta Evenemangsrådet.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.
Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter