Fäboden i Säterdalen

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter


Tack för ditt meddelande.

Vill du driva verksamhet i Säterdalen?

Vi söker entreprenör och samarbetsaktör inför sommarsäsongen 2022 till det vi kallar fäboden i Säterdalen. Anläggningen inrymmer djurstallar och serveringsstuga.  

Många spås semestra på hemmaplan i sommar igen och främst göra utomhusaktiviteter vilket det finns goda chanser för på fäboden i Säterdalen. 

Här hittar du som entreprenör ett bra besöksunderlag, du har naturen som resurs och historien som möjlighet. Det är bara dina idéer som sätter gränserna. 

Fakta om Säterdalen

Säterdalen är ett av landets främsta exempel på ett levande ravinsystem. Det är ett populärt besöksmål inte minst för den unika naturmiljön med höga biologiska värden och stor artrikedom utan också för det stora utbudet av aktiviteter. I Säterdalen finns flera lekplatser för olika åldrar, cykel- och vandringsleder och upplevelselekplatsen Lilla Säter, en nyhet som beräknas vara klar under sommaren 2022. Lilla Säter består av kända byggnader i mindre skala från Säters trästad, en av landets bäst bevarade, som barnen kan leka bland och i, här får fantasin och kreativiteten utlopp. I Säterdalen finns servering och goda möjligheter att njuta av egen matsäck. 

 Vanligtvis är utbudet av evenemang stort och brett, allt från barnteater till veteranbilsträffar och dans som lockar människor från hela landet. Dessa arrangeras bland annat av familjen Jansson som driver folkparksdelen i Säterdalen. 

Fäboden i Säterdalen

Fäboden i Säterdalen har inte alltid varit placerad där den nu ligger utan har flyttats dit med syfte att kunna ge en känsla av fäbodhistoria till nuvarande och kommande generationer. Den ligger mycket naturskönt, precis i utkanten av naturreservatet. 

På vägen från den nedre parkeringen till fäboden har fäbodstigen blivit upprustad och markarbete har utförts för att göra det mer tillgängligt.

Följande finns på fäboden: 

  • djurstallar anpassat för svenska lantdjur (tex höns, grisar, kaniner, getter, ankor, hästar), 
  • serveringsstuga med ett större kök med bla snabbgräddande våffeljärn, 
  • Mindre hus för olika typer av aktiviteter 
  • en hoppa-i-hö-lada m.m. 

Mer information om fäboden och Säterdalen

Fäbodens Facebooksida: www.facebook.com/saterdalensfabod.
Säterdalens hemsida: www.saterdalen.se.
Säterdalens Facebooksida: www.facebook.com/saterdalen
Delar av Säterdalen är ett naturreservat som sköts av Länsstyrelsen: Länsstyrelsen i Dalarnas hemsida.
Entreprenören i Säterdalens folkparks hemsida. 

Intresseanmälan

Säterdalen ligger säterborna och kommunen varmt om hjärtat och engagemanget är stort. Vi hoppas därför att du vill vara med och göra Säterdalen ännu bättre! 

Är du intresserad skicka ett mejl till naring@sater.se och beskriv dina tankar och idéer för hur du skulle vilja bedriva fäboden.  

Dialog med intressenter sker löpande så skicka ett mejl på en gång, dock senast 16 mars. 

Avtalsperioden gäller sommarsäsongen 2022. Om båda parter efter avslutad säsong vill fortsätta samarbetet finns stor chans till förlängning.

Vid frågor kontakta:
Näringslivsenheten, Säters Kommun
Mejl: naring@sater.se Tele: 0225-55 000 

Inspiration Fäboden

Kollage Fäbod