Betalning till Säters kommun

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Åsgränd 2, Säter


Tack för ditt meddelande.

Du som betalar fakturor till kommunen har möjlighet att göra din betalning manuellt, via autogiro eller via din internetbank med elektronisk faktura (e-faktura). Du kan också välja om du vill kombinera autogiro med e-faktura. Här kan du läsa om de olika inbetalningsalternativen.

Betala manuellt

När du ska betala en faktura från oss ska du använda våra bankgironummer. Inbetalningskort medföljer alla fakturor. På inbetalningskortet finns ett OCR-nummer som du alltid ska ange vid betalning. Var noggrann med att ange rätt OCR-nummer.

  • Fakturor för Vatten & Återvinning har bankgironummer: 379-2934
  • Fakturor för barnomsorg, äldreomsorg, musikskola har bankgironummer: 5009-1487
  • För övriga betalningar till kommunen där OCR-nummer saknas, ska bankgiro: 5934-8771 användas.

Elektronisk faktura (e-faktura)

Vi kan erbjuda dig din faktura som elektronisk kundfaktura. Det innebär att fakturan kommer elektroniskt direkt till din internetbank. För att ansluta dig till e-faktura loggar du in dig på din internetbank och väljer funktionen ”Anmäl e-faktura”. Det krävs att den som står som fakturamottagare är samma person som den som betalar via internetbanken. Kontakta ekonomikontoret om du vill ändra fakturamottagare.

Autogiro

Du kan också ansöka om autogiro för automatisk dragning av fakturabeloppet från ditt bankkonto. Det krävs att den som får fakturan är samma person som har bankkontot. Kontakta ekonomikontoret om du vill ändra fakturamottagare. Vill du ansöka om autogiro kan du hämta blanketten genom att klicka nedan.

Ansökan om Autogiro

Fyll i uppgifterna och sänd till:
Ekonomienheten
Säters kommun
Box 300
783 27  Säter

Kombinera e-faktura och autogiro

Det går alldeles utmärkt att kombinera e-faktura och autogiro. I internetbanken fungerar e-faktura då som en specifikation av vad som automatiskt kommer att betalas.

Påminnelse och inkassokrav

Visma Financial Solutions hanterar påminnelse- och inkassoärenden för Säters kommun. Visma svarar på frågor gällande betalningen av påminnelse och inkassokrav, och att Säters kommun hanterar frågor som rör grundfakturan och dess innehåll.

Frågor om påminnelse eller inkassokrav

E-post: Inkasso.collectors@visma.com
Telefon: 0771-232400

Läs mer och logga in för att betala här.

Frågor om grundfakturan

E-post: kommun@sater.se
Telefon: 0225-55000