Anställ sommarjobbare

Kontaktinformation

Näringslivenheten

Telefon: 0225-55149

 


Tack för ditt meddelande.

Ta chansen – Erbjud kommunens unga möjlighet till erfarenhet och utveckling – kan vi med gemensam kraft göra ännu mer för att ungdomar tidigt får kontakt med arbetslivet i Säters kommun under sommarlovet?

Att anställa sommarjobbare kan både handla om att få extra arbetskraft under sommaren men också om att visa upp sin verksamhet för att säkra framtidens arbetskraft.

Kommunen arbetar varje år med att anställa sommarjobbare bland annat för att visa upp den kommunala verksamhetens olika arbetsområden för att kunna säkra framtidens arbetskraftsbehov samtidigt som man ger ungdomen en ersättning, erfarenhet och merit. Ungdomar som erbjuds möjligheten är de som under våren går ut årskurs 9 till årskurs 2 på gymnasiet, gymnasieskolans Introduktionsprogram samt särskolans årskurs 9 till årskurs 3 på gymnasiet.

Kan vi nu gemensamt och på ett enkelt sätt visa på vad det finns för arbeten i kommunen, både inom den privata och offentliga sektorn? Vi har ett förslag på hur det kan gå till.

Önskar du anställa en sommarjobbare 2020?

Kommunen kan underlätta processen för dig som företagare som önskar anställa sommarjobbare bland annat genom att hjälpa till med annonsering och en del av rekryteringen samt handledarstöd.

Vi iordningställer annonsen som publiceras på vår webbplats (Webrecruiter), vi administrerar ansökningarna och skickar dig de som sökt jobbet. Du väljer sedan ut den som är lämpad för arbetet och anställer denna/dessa ungdomar. Du står för kostnaderna som är förknippade med anställningen/arna.

Har du inte tidigare haft sommarjobbare anställda hos dig? Kommunen kan erbjuda handledarstöd genom de guider med information som vi har.

Är du intresserad? Så här gör du.

Skicka in intresse och vad för sommarjobb du är i behov till jenny.skold@sater.se senast 22 januari. Följande information behöver du maila in.

 • Namn på företag,
 • typ av arbetsuppgifter,
 • totalt antal arbetstimmar och antal arbetsvecka/veckor (minimum 1 vecka á 40 timmar mellan perioden vecka 25-33, om du önskar ha sommarjobbare 2 veckor eller mer så är det okej med deltid). Om du inte vet vilka veckor som är aktuella för sommarjobb i dagsläget så kan du ange de veckor som kan vara aktuella och definitiv planering av vilka veckor det blir görs i samband med att anställningsavtal skrivs.
 • eventuellt önskan om egenskaper eller kriterier för att kunna utföra arbetet på bästa sätt.

Processen ser sedan ut som följande:

 1. När vi fått in ditt intresse och information om de tjänster du erbjuder skriver vi ihop annonsen.
 2. Annonsen publiceras 1 februari 2020 med resterande möjligheter till sommarjobb på Webrecruiter.
 3. Mellan 1 februari och 15 mars kan ungdomarna söka jobben. De ska bland annat skicka in cv och personligt brev i sin ansökan.
 4. 16 mars får du veta vilka som sökt de tjänster som du annonserat. (Du kommer eventuellt att få ansökningarna löpande fram till och med den 16 mars.)
 5. Du gör själv ett urval på det sätt som passar ditt företag.
 6. Senast 24 mars måste du ha bestämt dig för vem/vilka du ska anställa. Viktigt är att du senast den 24 mars mailar Jenny Sköld (jenny.skold@sater.se) vilken/vilka som har erbjudits sommarjobb. Detta för att vi ska kunna erbjuda de som inte fick något jobb hos dig att få andra lediga jobb.
 7. Du ska sedan ge alla de sökande en återkoppling, vare sig de får ett sommarjobb hos dig eller inte. Det är av stor vikt att du gör detta!

Du står för alla kostnader kopplade till anställningen samt övriga åtaganden så som exempelvis försäkringar och arbetskläder.

Du som arbetsgivare bestämmer själv lönenivån, men minimi är:

 • Årskurs 9 – 75kr/h
 • Årskurs 1 gymnasiet och IM (Introduktionsprogram) – 80kr/h
 • Årskurs 2 gymnasiet – 85kr/h
 • Årskurs 3 (gymnasiesärskolan) – 85kr/h

Detta är inklusive semesterersättning men exklusive arbetsgivaravgift.

Har du frågor?

Kontakta samordnaren för sommarjobbare 2020 Jenny Sköld på mail jenny.skold@sater.se

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Ge oss feedback så att vi kan göra vår information bättre.
Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter