Sommarjobb

Kontaktinformation

Emilie Andersson, fritidssamordnare 0225-551 09

Sara Sissala, ungdoms- och fritidssamordnare 0225-551 09


Tack för ditt meddelande.

Som ungdom i Säters kommun har du möjlighet att sommarjobba hos oss. Alla som är födda 2005-2007 har rätt att söka sommarjobb. Vi erbjuder dig tre typer av sommarjobb; jobb på kommunens verksamheter, Rookie Startups och ungdomsledare på Summercamp/Summerfun Junior.

Ansökningsperioden för sommarjobb 2023 öppnar under februari månad.

Sommarjobb på kommunens verksamheter

Ett sommarjobb för dig som vill jobba inom någon av kommunens verksamheter. Vill du finnas till hands för våra äldsta kommuninvånare, då kan du söka arbete med äldre eller tycker du om mötet med människor i olika åldrar och är intresserad av att skapa och läsa? Då passar arbetet kultur och bibliotek dig! Andra arbetsmöjligheter som finns är att vara med och göra fint i kommunens utomhusmiljöer och på våra anläggningar när du väljer parkarbete eller anläggningsarbete. Mer utförlig information om samtliga sommarjobb vi erbjuder finns att läsa när du ansöker om sommarjobb i e-tjänsten.

Rookie Startups

Vill du lära dig mer om socialt entreprenörskap och hur man tar en idé till verklighet? Som sommarjobbare hos Rookie Startups är ditt jobb att utveckla din kommun som social entreprenör. Du kommer få lära dig allt om hur man arbetar med idégenerering, marknadsföring och utvecklar lösningar på riktiga utmaningar i Säters kommun. Detta sommarjobb är perfekt för dig som är engagerad, vill utvecklas och samtidigt lära dig mer om socialt entreprenörskap och samhällsutveckling. En unik möjlighet till ett spännande sommarjobb som samtidigt kommer ge dig en fantastisk merit på ditt CV.

Ungdomsledare på Summercamp/Summerfun Junior

Att vara barn- och ungdomsledare innebär att du är aktivitetsledare för kommunens aktiviteter för barn och unga.

Summerfun Junior riktar sig till barn från förskoleklass upp till årskurs 6

Summercamp riktar sig till dom som har slutat årskurs 6 och upp till årskurs 9.

Om du får sommarjobb inom skola, förskola eller som ungdomsledare ska du enligt skollagen begära ut ett belastningsregisterutdrag från Polisen. Registerutdraget ska visa att du inte är dömd för något brott som gör dig olämplig att arbeta med barn och unga. På polisens webbplats kan du begära ett utdrag ur belastningsregistret. Ansök om utdrag för ”Arbete inom skola eller förskola (442.5)”. Tänk på att det kan ta tid att få ditt belastningsregister, så ansök i tid.

Har du frågor till oss? Kontakta Fritidsenheten på telefonnummer: 0225-551 09 eller via mejl: emilie.andersson@sater.se/sara.sissala@sater.se