Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Du kan använda denna länk, för att kunna läsa om våra lediga tjänster, om du också vill se lite bilder. Annars hittar du våra tjänster här nedan.

Vikarierande Miljöinspektör, Säter

Säters kommun präglas av både småstad och landsbygd och ligger i hjärtat av Dalarna, med närhet till bra kommunikationer. I Säter hittar du lugnet, nära till jobbet, nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare tillvaro. I Säters kommun arbetar vi aktivt med värdskapsarbetet som innebär att vi verkar för ett öppet förhållningssätt och ett bemötande utöver det vanliga. Detta gör vi genom att vara stolta, äkta, tillgängliga, engagerade och respektfulla. År 2020 ska vi vara Nordens mest attraktiva inlandsregion och det goda värdskapet ser vi som en viktig del i arbetet med att nå dit. 

Arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen i Säters kommun har har successivt expanderat och fyllt på med kompetenser för att skapa ett team som tar oss till nästa nivå. I den närmaste framtiden kommer förvaltningen att ha en avgörande roll i att utveckla och bygga staden, för att nå kommunens mål om ett invånarantal på 12 000 till år 2030. Politiskt behandlas myndighetsfrågorna i Miljö- och byggnämnden.  Miljö- och byggenheten på samhällsbyggnadsförvaltningen består av 10 medarbetare som alla värnar om ett gott samarbete. Då en av våra miljöinspektörer ska gå på föräldraledighet under våren, söker vi en vikarie/förstärkning.

Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör kommer du att arbeta med med tillsyn och handläggning enligt miljölagstiftningen . Du kommer att planera och genomföra inspektioner, handlägga anmälnings- och ansökningsärenden samt klagomålsärenden, bevaka nyheter och lagstiftning, svara på remisser samt bereda och föredra ärenden för Miljö- och byggnämnden.  Att ge råd och information rörande miljölagstiftning till privatpersoner och företagare ingår också.  Dina arbetsområden kommer i huvudsak att vara miljöfarliga verksamheter, förorenade områden, små avlopp, miljöolyckor, cisterner och bekämpningsmedel. Fördelning av arbetsområden kan komma att förändras utifrån tillsynsbehov och kompetens.  Tjänsten är ett vikariat med en tidsbegränsad anställning på 1,5 år med chans till förlängning.  

Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskole-/universitetsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig för uppdraget. Vi ser gärna att du arbetat några år som inspektör. Kunskaper om förvaltningslagen är ett krav. Vi ser gärna att du har kunskaper i personuppgiftshantering samt offentlighet och sekretess. För att klara av uppdraget är det av vikt att du besitter goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, då du dagligen dokumenterar och kommunicerar med näringsliv, allmänhet och kollegor. Du har goda kunskaper i Office-paketet. Det är meriterande om du arbetat i handläggnings- och diariesystemet Ecos.  B-körkort (för manuell växellåda) är ett krav. 

Personliga egenskaper

Som medarbetare är du självgående, har en mycket god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med medborgare, företagare och kollegor. Du kommunicerar på ett enkelt och tydligt sätt. Du är flexibel och ansvarstagande. I myndighetsrollen har du förmåga att göra objektiva bedömningar, ställa tydliga krav och stå för dina beslut. Du är strukturerad med en god planerings- och prioriteringsförmåga.

Placeringsort

Säter

Antal tjänster

1

Omfattning

100%

Varaktighet

Tidsbegränsad anställning

Ansökan

Du söker tjänsten genom att klicka på följande länk: Sök tjänsten som Vikarierande Miljöinspektör

Sista ansökan

2019-01-03

Kontaktperson

Miljöinspektör

Åsa Mårdberg

0225-551 32

asa.mardberg@sater.se

Tillbaka till jobblistningen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close