Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Du kan använda denna länk, för att kunna läsa om våra lediga tjänster, om du också vill se lite bilder. Annars hittar du våra tjänster här nedan.

Det finns också lediga tjänster i vårt Räddningstjänstförbund Dalamitt (som vi har tillsammans med flera andra kommuner). De rekryteringarna ansvarar Räddningstjänstförbundet för själva, så har du frågor om de tjänsterna, ska du kontakta Räddningstjänstförbundet.

Biträdande förvaltningschef, Säter

Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för din familj.

Arbetsplatsen

Säters kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen söker en biträdande förvaltningschef. Lockas du av att arbeta med lärande och utveckling? Vill du vara med och trygga våra barns och ungdomars framtid? Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar med och ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnomsorg, förskoleklass till skolår 9, särskola, vuxenutbildning, gymnasieskola och kulturskola. Inom förvaltningen finns idag ca 350 medarbetare varav elva skolledare. Organisatoriskt är du direkt underställd förvaltningschefen. I rollen som biträdande chef för barn- och utbildningsförvaltningen ingår du i en stab med uppdrag att stödja verksamheten i valda utvecklingsprocesser samt att ge verksamheten god service. Under de senaste åren har förvaltningen arbetat fram en strategi som utgår från fyra hörnstenar. Dessa anses vara framgångsfaktorer för en effektiv och god verksamhet;  Långsiktighet i processerna.   Inkluderande lärmiljöer för att stödja och utveckla varje barns egenart och lärande.  Systematiskt kvalitets- och analysarbete för en framgångsrik utveckling.  Vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet så att det vi gör leder till hög måluppfyllelse.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med förvaltningschefen ska du, på huvudmannens uppdrag att leda barn- och utbildningsförvaltningen, arbeta för att barn och unga, via en trygg kulturskola, förskola och skola, ges de bästa förutsättningarna till ett framgångsrikt liv. Till grund för arbetsuppgifterna ligger statliga lagar och förordningar samt den kommunala nämndsplanen, som nämnden beslutar om för den innevarande mandatperioden. Nämndsplanen genomsyras av de ”fyra hörnstenarna”. Verksamhetsplanen och enhetsplanerna uppdateras varje år utifrån vad som kommer fram i det systematiska kvalitetsarbetet. Vidare kommer du att: Tillsammans med förvaltningschefen leda och utveckla ledningsgrupp och utvecklingsprocesser. Bidra till att ge verksamheten stöd och service. Vara ett stöd för verksamheten i det systematiska kvalitetsarbetet som ligger till grund för utvecklingen.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom relevant område där din kunskap inom utbildningsväsendet är god och där du har erfarenhet av att arbeta med skolutveckling i ledande befattning.

Personliga egenskaper

Våra förväntningar är att du är tydlig med och trogen den vision och strategi som är beslutad av politiken. Som biträdande förvaltningschef är du tydlig i din kommunikation. Du kan med lätthet prioritera och delegera samtidigt som du känner stor tillit och förtroende till dina medarbetare. Vi ser att du har ett processinriktat ledarskap för att skapa förståelse och delaktighet. Tillsammans med förvaltningschef och tillhörande stab ansvarar du för att beslut (i de viktiga frågorna) blir framgångsrikt. Anställningen Anställningen är tillsvidare på heltid och tillträde sker den 1 juni 2019. Fackliga företrädare  Ulrika Dahlin, Lärarförbundet 076-7863831  Patrik Karlsson Lärarnas riksförbund 073-9860215 Kommunal 010-4428173

Placeringsort

Säter

Antal tjänster

1

Omfattning

100%

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Ansökan

Du söker tjänsten genom att klicka på följande länk: Sök tjänsten som Biträdande förvaltningschef

Sista ansökan

2019-02-22

Kontaktperson

Förvaltningschef

Ulf Månsson

0225-552 01

Tillbaka till jobblistningen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close