Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Du kan använda denna länk, för att kunna läsa om våra lediga tjänster, om du också vill se lite bilder. Annars hittar du våra tjänster här nedan.

Det finns också lediga tjänster i vårt Räddningstjänstförbund Dalamitt (som vi har tillsammans med flera andra kommuner). De rekryteringarna ansvarar Räddningstjänstförbundet för själva, så har du frågor om de tjänsterna, ska du kontakta Räddningstjänstförbundet.

Biträdande rektor,

Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för din familj.

Arbetsplatsen

Dahlander kunskapscentrum ligger i Skönviksområdet vid sjön Ljustern i Säter. Skolan har funnits sedan 1999 och har ljusa och tillgängliga lokaler. Dahlander kunskapscentrum är en liten skolenhet med en bred verksamhet som omfattar bland annat gymnasieskolans introduktionsprogram, SFI, grundläggande vuxenutbildning, yrkesvux inom vård och omsorg, lärvux och uppdragsutbildningar. Vi erbjuder en mångkulturell miljö som kännetecknas av närhet till kollegor, skolledning och elever, samt en bra arbets- och utomhusmlíljö och en omvittnat trevlig stämning på skolan. Skolan har en god tillgång till datorer och pedagogiska arbetsmetoder som kan möta elevens individuella studiebehov. Elever och personal arbetar aktivt genom skolråd/vuxråd, matråd, skolkonferenser, arbetslag och likabehandlingsgrupper för att stärka skolans organisation och utveckling. Skolan har ett 30-tal medarbetare.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är en halvtidstjänst där du tillsammans med rektor ska leda och utveckla verksamheten vid Dahlander kunskapscentrum. Du ingår även i förvaltningens rektorsgrupp med uppdrag att genomföra de strategier för inkluderande lärmiljöer, kommunikation och organisation som ska leda till hög måluppfyllelse och en hållbar framtid för ungdomar och vuxna i Säters kommun. Som biträdande rektor har du ett uttalat pedagogiskt uppdrag att tillsammans med skolans övriga medarbetare förverkliga de uppdrag som läroplaner och andra styrdokument definierar.  Schemaläggning och ett visst personalansvar ingår i tjänsten. Övriga ansvarsområden bestäms i dialog utifrån dina erfarenheter och kompetenser.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning och pedagogisk insikt, vi ser gärna att du har erfarenhet som ledare inom skolan. Du är väl förankrad i skolans värdegrund och i de nationella styrdokument som styr våra olika verksamheter. Har du genomgått rektorsprogrammet eller den äldre rektorsutbildningen är det en merit. Du är trygg och kommunikativ och har förmåga att entusiasmera, förankra och leda ett ständigt pågående utvecklingsarbete tillsammans med den övriga skolledningen och medarbetarna. Kvalitetssäkring genom ett medvetet systematiskt kvalitetsarbete är naturligt och självklart för dig. Din sociala kompetens och personliga lämplighet är av stor betydelse, och har du tidigare erfarenhet av att arbeta med nyanlända är det en merit. Du ska ha god insikt i de kommunala beslutsprocesserna och vilka krav som ställs på ledare i en politiskt styrd organisation.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina förmågor, färdigheter och förhållningssätt och söker dig som är flexibel, stabil och kreativ, med god samarbetsförmåga, pedagogisk insikt och ett tydligt ledarskap.

Antal tjänster

1

Omfattning

50%

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Ansökan

Du söker tjänsten genom att klicka på följande länk: Sök tjänsten som Biträdande rektor

Sista ansökan

2019-02-25

Kontaktperson

Rektor

Gunnar Johansson

0225-554 10

Tillbaka till jobblistningen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close