Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Du kan använda denna länk, för att kunna läsa om våra lediga tjänster, om du också vill se lite bilder. Annars hittar du våra tjänster här nedan.

Det finns också lediga tjänster i vårt Räddningstjänstförbund Dalamitt (som vi har tillsammans med flera andra kommuner). De rekryteringarna ansvarar Räddningstjänstförbundet för själva, så har du frågor om de tjänsterna, ska du kontakta Räddningstjänstförbundet.

Kurator, Säter

Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för din familj.

Arbetsplatsen

Säters kommun, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Säter ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer. Flygplats finns 15 min från Säter. Till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Falun-Borlängeregionen ligger inom 20-25 minuters bilresa. I regionen finns Högskolan Dalarna. Att bo i vår kommun är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för din familj.

Arbetsuppgifter

Vill du bli vår nya kollega? På centrala Elevhälsa i Säter har vi nära till skratt, högt i tak, bred kompetens och tvärprofessionellt samarbete. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, vara med och bidra och utveckla inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns, vår framtid, barn och ungdomar. Du kommer ingå i ett team som arbetar med ungdomar i åk 7-9 på Klockarskolan i centrala Säter. Tillsammans med nuvarande skolkurator, specialpedagog, skolsköterska samt rektorer och pedagoger på Klockarskolan kommer du bli en viktig förstärkande del i det förebyggande elevhälsofrämjande arbetet. Tillträde till tjänsten sker snarast och kommer sträcka sig fram till vårterminens slut i början av juni. Du kommer dela ditt uppdrag med nuvarande skolkurator. Till skolstart ht-19 kommer en tillsvidare skolkuratorstjänst på 100% tillsättas pga pensionsavgång.  Tjänsten är organiserad inom centrala Elevhälsa som är en kommunövergripande enhet med olika yrkeskompetenser för att kunna möta barn och ungdomars behov för bästa utveckling, lärande och hälsa. På centrala Elevhälsa samverkar specialpedagoger, tal-språk- och hörselpedagog, skolkuratorer, skolsköterskor, skolläkare och skolpsykolog.

Kvalifikationer

Socionomutbildning önskvärd Skolkurator: erfarenhet efterfrågas    Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons. 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor och förhållningssätt. Du ska ha initiativförmåga och ett tydligt engagemang för arbete med barn och ungdomar samt vara saklig och pedagogisk. Du ska uttrycka dig väl i tal och skrift, ha god samverkans- och organisationsförmåga, vara analytisk, flexibel och stresstolerant. Då arbetet bygger på teamarbete är det viktigt att du har lätt att samarbeta och tycker om att arbeta i team.

Placeringsort

Säter

Antal tjänster

1

Omfattning

50%

Ansökan

Du söker tjänsten genom att klicka på följande länk: Sök tjänsten som Kurator

Sista ansökan

2019-03-31

Kontaktperson

Tf Chef Elevhälsa

Jenny Lindqvist

0225-55251

jenny.lindqvist@edu.sater.se

Tillbaka till jobblistningen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close