Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Du kan använda denna länk, för att kunna läsa om våra lediga tjänster, om du också vill se lite bilder. Annars hittar du våra tjänster här nedan.

Det finns också lediga tjänster i vårt Räddningstjänstförbund Dalamitt (som vi har tillsammans med flera andra kommuner). De rekryteringarna ansvarar Räddningstjänstförbundet för själva, så har du frågor om de tjänsterna, ska du kontakta Räddningstjänstförbundet.

Livsmedelsinspektör, Säter

Säters kommun präglas av både småstad och landsbygd och ligger i hjärtat av Dalarna, med närhet till bra kommunikationer. I Säter hittar du lugnet, nära till jobbet, nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare tillvaro. I Säters kommun arbetar vi aktivt med värdskapsarbetet som innebär att vi verkar för ett öppet förhållningssätt och ett bemötande utöver det vanliga. Detta gör vi genom att vara stolta, äkta, tillgängliga, engagerade och respektfulla. År 2020 ska vi vara Nordens mest attraktiva inlandsregion och det goda värdskapet ser vi som en viktig del i arbetet med att nå dit. 

Arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen är viktig för utvecklingen av kommunen och vårt team behöver din kompetens. För att skapa ett  ännu starkare team som tar oss till nästa nivå i våra ambitioner, har vi succesivt expanderat och fyllt på med kompetenser på miljö- och byggenheten. Den närmaste framtiden kommer förvaltningen att ha en avgörande roll att utveckla och bygga staden. Tillsammans strävar vi efter att skapa hälsosamma livsmiljöer genom att arbeta med tillsyn av hälsoskyddet, livsmedelskontroll och miljöfarliga verksamheter. Miljö- och byggenheten är en del av Samhällsbyggnadsförvaltningen och har för närvarande 11 glada och trevliga medarbetare som vill välkomna dig i teamet.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera och genomföra livsmedelskontroller, ge råd och information till medborgare och företagare. Som inspektör arbetar du både självständigt och i grupp, vilket innebär att du ska ha lätt att samarbeta med dina kollegor samt kunna driva egna projekt. Arbetsuppgifterna avser främst tillsyn enligt gällande livsmedelslagstiftning. Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Vi använder Ecos (1) som ärendehanteringssystem och ska under året gå över till Ecos 2. Löpande antagning tillämpas. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom livsmedelsområdet, exempelvis miljö- och hälsoskyddsinspektör , livsmedelsagronom eller det vi bedömer är en motsvarande utbildning. Det är en stor fördel i arbetet om du är kreativ och lösningsfokuserad men även är pedagogisk i ditt bemötande och har en god analytisk förmåga. Andra förmågor vi sätter stort värde på är att du är duktig på att planera och strukturera ditt arbete samt att du kan prioritera i dina arbetsuppgifter när det uppstår stressiga situationer. Vi ser gärna att du har jobbat några år som livsmedelsinspektör. Tillsynsarbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du behärskar andra språk och har kunskaper inom miljölagstiftningen. B-körkort för manuell växellåda krävs.

Personliga egenskaper

För att fungera väl som livsmedelsinspektör är du självgående och tar ansvar för din planering och prioritering. Du har förmåga att skapa och upprätthålla goda reltioner med företagare och kollegor. Du kommunicerar på ett enkelt och förståeligt sätt. Du är flexibel och ansvarstagande. I myndighetsrollen har du förmåga att göra objektiva bedömningar, ställa tydliga krav och stå för dina beslut. 

Placeringsort

Säter

Antal tjänster

1

Omfattning

100%

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Ansökan

Du söker tjänsten genom att klicka på följande länk: Sök tjänsten som Livsmedelsinspektör

Sista ansökan

2019-08-13

Kontaktperson

Miljö- och Byggchef

Helena Olander

0225-551 93

helena.olander@sater.se

Tillbaka till jobblistningen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close