Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Du kan använda denna länk, för att kunna läsa om våra lediga tjänster, om du också vill se lite bilder. Annars hittar du våra tjänster här nedan.

Det finns också lediga tjänster i vårt Räddningstjänstförbund Dalamitt (som vi har tillsammans med flera andra kommuner). De rekryteringarna ansvarar Räddningstjänstförbundet för själva, så har du frågor om de tjänsterna, ska du kontakta Räddningstjänstförbundet.

Socionom till Närvaroteamet,

Säters kommun präglas av både småstad och landsbygd och ligger i hjärtat av Dalarna, med närhet till bra kommunikationer. I Säter hittar du lugnet, nära till jobbet, nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare tillvaro. I Säters kommun arbetar vi aktivt med värdskapsarbetet som innebär att vi verkar för ett öppet förhållningssätt och ett bemötande utöver det vanliga. Detta gör vi genom att vara stolta, äkta, tillgängliga, engagerade och respektfulla. År 2020 ska vi vara Nordens mest attraktiva inlandsregion och det goda värdskapet ser vi som en viktig del i arbetet med att nå dit. 

Arbetsuppgifter

  Som socionom i Närvaroteamet arbetar du främst med uppdrag riktat mot enskilda elever (och deras familjer) som har en problematisk skolfrånvaro. I uppdraget ingår också att arbeta förebyggande för att öka skolnärvaron. Du blir en del av Närvaroteamet som består av en socionom och en pedagog med speciallärarkompetens. Arbetsuppgifterna är varierande och en stor del av de behandlande insatserna genomförs i skolan och i familjernas egna hemmiljö.     På skollov och studiedagar arbetar du med myndighetsutövning vid socialtjänstens barn- och ungdomsgrupp.       Närvaroteamet startades i januari 2018 och är ett samarbete emellan socialförvaltningen och centrala elevhälsan i Säters kommun. Syftet med Närvaroteamet är att jobba aktivt för att främja skolnärvaron för barn och unga i grundskolan. Det finns i dagsläget väl upparbetade rutiner för verksamheten och egna lokaler på Folkets hus i Säter. Närvaroteamet är ett projekt som kommer att pågå fram till oktober 2020, det finns det möjligheter till en förlängning under förutsättning att erforderliga beslut fattas.   Tillträde till tjänsten 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.      

Kvalifikationer

Det är av stor vikt att du kan arbeta självständigt då tjänsten innebär ensamarbete och att du tillsammans med din kollega utvecklar och formar verksamheten. Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda relationer till både elever, föräldrar, kollegor och samarbetspartners. Du är analytisk och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper

  Du har socionomexamen och flerårig erfarenhet av arbete med barn, unga och deras familjer. Du har ett starkt intresse för att göra skillnad för barn och ungdomar. Det är meriterande om du har erfarenhet av skolrelaterat arbete och hemmasittande elever, erfarenhet av familjebehandling och dokumentation och handläggning inom socialtjänsten.   B-körkort är ett krav.  

Antal tjänster

1

Omfattning

100%

Varaktighet

Tidsbegränsad anställning

Ansökan

Du söker tjänsten genom att klicka på följande länk: Sök tjänsten som Socionom till Närvaroteamet

Sista ansökan

2019-08-02

Kontaktperson

Ann-Marie Molin

Tillbaka till jobblistningen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close