Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Du kan använda denna länk, för att kunna läsa om våra lediga tjänster, om du också vill se lite bilder. Annars hittar du våra tjänster här nedan.

Just nu rekryterar vi vår kommundirektör. Till hjälp i den rekryteringen har vi Lundin & Boström, och du hittar annonsen för tjänsten som kommundirektör här.

Det finns också lediga tjänster i vårt Räddningstjänstförbund Dalamitt (som vi har tillsammans med flera andra kommuner). De rekryteringarna ansvarar Räddningstjänstförbundet för själva, så har du frågor om de tjänsterna, ska du kontakta Räddningstjänstförbundet.

Digital vägledare för DigidelCenter Säter,

Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid.

Arbetsplatsen

Är du den som löser andras IT-problem? Har du förmåga att inspirera? Är du organiserad, tålmodig, påhittig och tycker om att lära dig själv och andra ny digital teknik? Sedan årsskiftet 2018/2019 har vi startat ett DigidelCenter i samarbete med Internetstiftelsen (internetstiftelsen.se), där fokuserar vi på ökad digital kunskap och eget skapande. Vårt syfte med ett DigidelCenter är att skapa en plattform för digitalt lärande för alla. Säters bibliotek söker en digital vägledare för projektet DigidelCenter. 

Arbetsuppgifter

I en lärandesituation kan det handla om allt från att visa hur en dators batteri laddas till att ge kunskap om hur artificiell intelligens fungerar. Fokus ligger på att vara ett stöd för människor i att komma igång med digitala tjänster, internet, hitta rätt bland appar eller andra frågor i den digitala vardagen. Du kan till exempel hålla en kurs i Microsoft Office/Open Office, workshop i VR eller ha handledning i digital första hjälpen. Här har du en viktig roll att spela, dels genom att själv utföra aktiviteter i samverkan med tex företag, skola, föreningar, offentliga organisationer. Du kommer också att skapa struktur och rutiner genom att planera, samordna och marknadsföra DigidelCentret tillsammans med ansvarig för DigidelCenter Säter. Vi vill ha dig som kan se individuella vägar till lärande, visa på praktisk användning av teknik, använda internet som vägar till både nytta och nöje.

Kvalifikationer

Du har lämplig högskoleutbildning eller arbetserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av lärandesituationer med individer/grupper och arbete med digital teknik. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper

Du ska ha en egen drivkraft i arbetet, du är kommunikativ, ansvarstagande och tydlig. Du tycker om att jobba ihop med andra för att gemensamt uppnå projektets mål. För att trivas i rollen behöver du ha lätt för att möta många olika slags människor, allt från ungdomar till seniorer. Du känner dig bekväm i lärandesituationer. Du är intresserad av digital teknik och du lägger stor vikt vid teknikens praktiska användningsområden.

Antal tjänster

1

Omfattning

100%

Varaktighet

Tidsbegränsad anställning

Ansökan

Du söker tjänsten genom att klicka på följande länk: Sök tjänsten som Digital vägledare för DigidelCenter Säter

Sista ansökan

2019-09-30

Kontaktperson

Kulturchef

Anette Stengård

0255-551 34

Tillbaka till jobblistningen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close