Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Du kan använda denna länk, för att kunna läsa om våra lediga tjänster, om du också vill se lite bilder. Annars hittar du våra tjänster här nedan.

Just nu rekryterar vi vår kommundirektör. Till hjälp i den rekryteringen har vi Lundin & Boström, och du hittar annonsen för tjänsten som kommundirektör här.

Det finns också lediga tjänster i vårt Räddningstjänstförbund Dalamitt (som vi har tillsammans med flera andra kommuner). De rekryteringarna ansvarar Räddningstjänstförbundet för själva, så har du frågor om de tjänsterna, ska du kontakta Räddningstjänstförbundet.

Specialpedagog, Säter

Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för din familj.

Arbetsplatsen

Vill du arbeta med detta viktigaste vi har, vår framtid, barn och ungdomar? Vill du arbeta hälsofrämjande och förebyggande? Är svaret ja, är förmodligen tjänsten som specialpedagog intressant för dig.  Centrala Elevhälsan söker en tillsvidare anställd specialpedagog med tjänstgöringsgrad 100%. Tillsättning av tjänsten önskas snarast, varav intervjuer kommer ske fortlöpande. Vi utökar Elevhälsan i Säters specialpedagogkompetens. Vi söker en specialpedagog som ska arbeta mot Säters grundsärskola åk 1-9 samt förstärka vårt elevhälsateam på Kungsgårdskolan. Specialpedagogtjänsten är organiserad inom centrala Elevhälsan som är en kommunövergripande enhet med olika yrkeskompetenser för att möta barn och ungdomars behov för bästa utveckling, lärande och hälsa. På centrala Elevhälsan samverkar specialpedagoger, skolkuratorer, skolsköterskor, tal-språk- och hörselpedagog, språk-läs- och skrivutvecklare mot förskolan, pedagog i närvaroteam och elevassistenter. Skolläkare upphandlas vid behov medans rekrytering av en skolpsykolog pågår.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som specialpedagog är att i samverkan med rektorer och övrig skolpersonal arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att bidra till en god inkluderande lärmiljö för våra barn och ungdomar. Arbetet innefattar rådgivande, konsultativ verksamhet gentemot skolans personal, fördjupade kartläggningar, utredningar, förebyggande och elevvårdande insatser. Specialpedagogerna initierar, planerar och genomför kompetensutveckling övergripande i kommunen i samverkan med rektorer och enhetschef för Elevhälsan. Specialpedagogen ska vara en kvalificerad samtalspartner/rådgivare för rektorer, pedagoger, elevassistenter och föräldrar i pedagogiska frågor. Specialpedagogen handleder personal individuellt och i grupp.

Kvalifikationer

Specialpedagogexamen. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet av arbete i grundsärskola och/eller träningsskola och att du är väl insatt i grundsärskolans läroplan. För den som blir erbjuden arbete hos oss kommer utdrag ur polisens belastningsregister begäras in innan anställning sker. Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.  

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor och förhållningssätt. Du ska ha initiativförmåga och ett tydligt engagemang för arbetet med barn och ungdomar samt vara saklig och pedagogisk. Du ska uttrycka dig väl i tal och skrift, ha god samverkans- och organisationsförmåga, vara analytisk, flexibel och stresstolerant. I detta uppdrag är det viktigt att du skapar engagemang och goda relationer i den verksamhet som du arbetar inom, både mot barn/elever, vårdnadshavare, pedagoger, rektor samt kollegorna på Elevhälsan då vi arbetar i tvärprofessionella team. Du vågar utmana pedagogerna i deras synsätt och bemötande. Du ser möjligheter till förändring och bidrar till att skapa situationer där nya idéer och förslag utvecklas i syfte att skapa goda inkluderande lärmiljöer.

Placeringsort

Säter

Antal tjänster

1

Omfattning

100%

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Ansökan

Du söker tjänsten genom att klicka på följande länk: Sök tjänsten som Specialpedagog

Sista ansökan

2020-01-07

Kontaktperson

Enhetschef Elevhälsa

Jenny Lindqvist

0225-55251

jenny.lindqvist@edu.sater.se

Tillbaka till jobblistningen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close