Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Vi söker kommundirektör

Kontaktinformation

Säters kommun

Telefon: 0225-55000

Besöksadress: Rådhuset, Säter

Ställ en fråga

Tack för ditt meddelande.

Roll och uppdrag

Som kommundirektör är du kommunens ledande tjänsteman och direkt underställd den politiska ledningen. Du ska bidra med professionell sakkunskap och beslutsunderlag till i första hand kommunstyrelsen och ansvara för att politiska beslut i Säters kommun verkställs. Du har ansvaret för det strategiska arbetet i kommunen där du tillsammans med din ledningsgrupp ansvarar för att process- och målstyrning uppfylls i enlighet med kommunens övergripande mål.

Ledarskapet innebär att vara en synlig representant för kommunen i olika sammanhang både internt och externt. Ledarskapsfrågor, organisationsutveckling och målstyrning är prioriterade områden. Som Kommundirektör leder du kommunens chefer mot gemensamma mål och är ett viktigt stöd och bollplank för dina chefskollegor i deras ledarskap. För att kommunen ska klara den framtida personalförsörjningen med hög kvalité ska du leda anpassning och effektivisering av organisationen.

Din bakgrund

Du har akademisk utbildning inom relevant område. För att lyckas i ditt uppdrag tror vi att du är en erfaren ledare från en större organisation med komplex verksamhet. Du har god ekonomisk kompetens samt erfarenhet av ekonomiskt ansvar och budgetarbete. Vidare så har du god kännedom och erfarenhet av politiska processer och politiskt styrd verksamhet. Vi söker en engagerad och handlingskraftig ledare med förmåga att driva viktiga utvecklingsfrågor och marknadsföra kommunen i olika sammanhang. Du är strategisk och sammanhållande och ditt ledarskap präglas av mognad, prestigelöshet och förmåga att få andra att växa i sina roller

Läs mer och ansök här.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close