Starta/Etablera företag

Kontaktinformation

Näringslivenheten

Telefon: 0225-55149

 


Tack för ditt meddelande.

Har du bestämt dig för att starta företag? På Verksamts webbplats får du hjälp att komma igång. På Verksamts sida för Dalarna får du en samlad bild över stöd och aktiviteter i Dalarna.

Rådgivning och hjälp att starta företag

När du ska starta företag kan du behöva rådgivning. Här är några aktörer som kan hjälpa dig.

NyföretagarCentrum Mellersta Dalarna

Du som har en affärsidé eller funderar på att starta eget företag, eller redan har startat, erbjuds kostnadsfri, objektiv och naturligtvis konfidentiell rådgivning med kunniga rådgivare. Det kan handla om att välja rätt företagsform, bolla affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande. NyföretagarCentrum anordnar även olika föreläsningar och seminarium. Läs mer och boka rådgivning med NyföretagarCentrum Mellersta Dalarna.

Coompanion Dalarna

Coompanion hjälper till att starta upp sociala företag och kooperativ så att fler blir delaktiga i arbetslivet. Oavsett om ni precis kommit på en idé, står i startgroparna eller om ni har kommit en bit på vägen, så kan ni få kostnadsfri rådgivning. Ni kan få hjälp med bland annat affärsidén, företagsformer, skriva stadgar, kompanjonavtal, affärsplan och budget. Läs mer och boka rådgivning med Coompanion Dalarna.

Företagsinkubator, Dalarna Science Park

Företagsinkubatorn vill motivera människor med nya idéer att ta nästa steg. Har du en idé eller ett företag som du vill utveckla? Har du drivkraft och ambitioner? Hos företagsinkubatorn hittar du energi, kunskap och nätverk så att dina visioner kan växa sig starkare. Läs mer och boka ett möte för att utveckla din idé via företagsinkubatorn. 

Skatteverket

Skatteverket håller i informationsträffar, kurser och seminarier.

Företagslotsen i Säters kommun

Säters kommun erbjuder dig som vill starta och driva företag i kommunen en kostnadsfri service som gör det enklare att snabbt hitta rätt bland tillstånd och regler. Det ska vara enkelt för dig som företagare att verka i Säters kommun.

Företagslotsen är en väg in till kommunen där du snabbt får en överblick över de tillstånd du behöver för din verksamhet. Företagslotsens service kan leda till kortare handledningstider och att effektivisera dina myndighetskontakter.

Vid ett och samma tillfälle får du träffa alla de personer du behöver utifrån vad ditt ärende kräver. Läs mer och boka ett möte med Företagslotsen. 

Finansiering

När du startar ditt företag kan du behöva hjälp med extern finansiering, om du inte har ett eget startkapital, innan du får inkomster från företaget. På Verksamts webbplats listas olika finansieringsformer. På Verksamts Dalasida hittar du en lista över aktörer som erbjuder lån och bidrag i Dalarna.

DalaCapital

DalaCapital tillför externt kapital till företag genom hållbara investeringar i tidiga skeden, så kallat såddkapital. Innovativa, tillväxtorienterade bolag i Dalarna ges via DalaCapital möjlighet
att söka medfinansiering via bolaget. Syftet är att möjliggöra att fler företag startas, växer och överlever i Dalarna. DalaCapitals investeringskapital kommer från Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas Försäkringsbolag samt Region Dalarna. Läs mer på DalaCapitals webbplats.

Vill du göra affärer med kommuner?

Genom att vara med och lämna anbud i upphandlingar kan kommunen bli din kund. Både små och stora företag kan vara med och konkurrera om affärerna eftersom upphandlingarnas storlek och omfång varierar från små enstaka inköp till stora fleråriga avtal. Läs mer om upphandlingar här. 

Håll dig uppdaterad

Näringslivsenheten i Säters kommun skickar nyhetsbrev och inbjudningar till dig som företagare. I vårt nyhetsbrev sammanställer vi sådant som kan vara av intresse för dig som företagare. Det kan vara kurser, seminarier, frukostmöten och andra näringslivsnyheter. Läs mer och anmäl dig till nyhetsbrevet här.