Kronprinsessparet mötte kommunstyrelsens ordförande

Kommunstyrelsens ordförande Mats Nilsson samtalade häromdagen med kronprinsessan Viktoria och prins Daniel.
Samtalet handlade om det ansträngda Coronaläget som inneburit många utmaningar för Säters kommun, likväl som för alla andra kommuner.
– Vi har hög smittspridning i Säters just nu, och även de yngre åldrarna är drabbade, vilket vi pratade om, säger Mats Nilsson.
– Vi pratade även om situationen i vården, där kommunen har sin del under kontroll, men där läget generellt är ansträngt i regionen.

Även arbetsmarknadsläget och den kommunala ekonomin diskuterades.
– De frågade om det ekonomiska läget och jag berättade om vårt stora överskott föregående år, men också om att vi behöver vara försiktiga under kommande år eftersom det är en osäker tid framför oss gällande arbetsmarknaden framförallt, säger Mats Nilsson
– Under pandemin har den stigit från låga 2,9 procent till 4,3 procent, vilket är en mindre ökning än befarat.
Kronprinsessparet beklagade under samtalet situationen med nedläggning av Kvarnsvedens pappersbruk i Säters grannkommun Borlänge.

Under samtalet passade kronprinsessparet på att berätta att de besökt Säter tidigare.
– De har ju varit och besökt knäckebrödstillverkningen i Stora Skedvi, och de berättade att de uppskattar både Skedvibrödet och Gustafskorv, och att det är två varumärken som kommunen kan vara stolta över, säger Mats Nilsson
– Till sist önskade de oss lycka till i framtiden och tillade att de uppfattade det att Säters kommun har en lugn och trygg situation trots det tuffa läge vi befinner oss i.

kronprinsessparet deltar i digitalt möte.

Mötet skedde digitalt.