Åkessons Bygg och Montage nominerade till Årets Unga Företagare

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 12.
Inför de utmärkelser för 2022 som delas ut vid årets Företagarfest den 18 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete. I dag presenteras ett av tre nominerade företag till utmärkelsen Årets Unga Företagare.

Dennis Åkesson, Åkessons Bygg och Montage AB, träffade vi första gången på Stjärngalan där han var nominerad i kategorin Årets Ungdomsföretagare.

Så var det dags igen för nominering, denna gång till utmärkelsen Årets Unga Företagare i Säters kommun, grattis!

-Tack!

Så berätta, hur började din företagarbana?

Jag ville gå i farsans fotspår, pappa heter Lars-Erik Olofsson och driver L-E Olofssons Bygg. Så efter gymnasiet började jag hos honom. Det gick ut en förfrågan från Mockfjärds Fönster att man sökte montörer så vi testade det ett tag. Pappa ville dock inte skriva på något avtal då han är lite till åren men jag var pigg på det så då startade jag mitt eget bolag, berättar Dennis.

Så det är framför allt fönsterbyten åt Mockfjärds och allt runt det som ni arbetar med?

-Det stämmer, jag har idag 3 anställda snickare, min sambo Caroline Ahlgren sköter mycket av administrationen och så har jag 2 snickare under utbildning som praktiserar hos oss.
Det är roligt att ta med yngre och se hur de växer in i yrket.

Oscar som nu jobbar hos oss kom hit som praktikant först, nu arbetar han här och är formad i yrket på ett sätt som passar oss bra.

Har du haft hjälp av din pappa som också är företagare?

-Ja verkligen, jag fick mycket hjälp i början med det administrativa, bokföring, fakturering, och skattefrågor, byggmomsen är inte alldeles enkel. Och så hjälpte han mig och att hitta en bra revisor.

Märker ni någon avmattning när det gäller jobb?

-Byggsidan har väl alltid det lugnare på vintern men nu börjar det trilla in jobb igen, säger Dennis och fortsätter,

-Dessutom börjar Mockfjärds ett nytt initiativ i sin affärsmodell som jag tror kommer bli succé, man ger kunderna betalt för sina gamla fönster! Vi lastar alltså de gamla fönsterna på samma pall som de nya fönsterna kom på och skickar dem sedan på återvinning. Känns bra att kunna göra något för miljön.

Vad är det bästa med att vara företagare skulle du säga?

-Friheten, jag väljer själv hur jag lägger upp min arbetsdag och väljer också vilka jag arbetar tillsamman med, det är viktigt!

Har du några råd till någon som vill starta eget?

-Fundera inte så mycket, det är bara att börja om man har en plan och en idé, avslutar Dennis.

Lycka till framöver!

-Tack!