Åtgärder utifrån nya restriktioner

Utifrån gällande restriktioner och rekommendationer som regeringen meddelande den 18 december, kommer Säters kommun att stänga viss verksamhet och förändra viss verksamhet. Allt för att bidra till en minskad smittspridning. Vi vill bidra till att vården och dess personal får bättre förutsättningar för det viktiga jobb de gör.

Åtgärderna gäller från och med den 22 december till och med den 24 januari, om inte nationella restriktioner och rekommendationer förändras.

Säters kommun uppmanar alla att hålla sig uppdaterade om vilka restriktioner som gäller på krisinformation.se (bekräftad krisinformation från svenska myndigheter). Ta ditt ansvar – bidra till minskad smittspridning.

Inomhushallar inklusive ishall

Dessa anläggningar, inklusive omklädningsrum, är stängda. Detta gäller för samtliga föreningar och för utövare i alla åldrar.
Berörda föreningar informeras via fritidsenheten.
Vi uppmanar till utomhusaktiviteter utifrån gällande rekommendationer om avstånd med mera. Våra motionsspår är nypreparerade och ny skyltning finns på plats.
Skönvikshallen har varit stängd sedan tidigare, och fortsätter vara stängd till och med den 24 januari.

Säters bibliotek inklusive filialerna

Biblioteken är stängda för spontana, fysiska besök. Undantag görs för förbokade besök som inte kan vänta, till exempel hjälp med utskrifter till myndigheter. Du kan fortfarande nå biblioteket via telefon och E-post, och få hjälp med biblioteksärenden.
Öppettiderna för nödvändiga, förbokade besök är begränsade, för aktuella öppettider,  se Bibliotekens webbplats.

Detta kan du få hjälp med via telefon och E-post:

• Beställa böcker som du sedan hämtar utanför biblioteket
• Boken kommer fortsätter som vanligt.
• Digital vägledning via telefon.
• Boka tid för plats vid kunddator.

Ungdomens hus

21 december är det öppet som vanligt. Sedan ställer Ungdomens hus om sin verksamhet till att bli digital. Mer information kommer om omställningen.

Kulturskolan

All frivillig Kulturskoleverksamhet är inställd till och med 24 januari.