Cykelforum har rullat in i Säter

Under dagarna tre är Säter värd för Biking Dalarna Cykelforum 2019. Det är tredje året som forumet anordnas och bakom detta står Visit Dalarna i samarbete med Säters kommun.

Under måndagen 23 september träffas nätverket Biking Dalarna (19 cykelområden i Dalarna) för att diskutera hur lärdomen och samarbetet av nio fantastiska år kan utvecklas ytterligare.

På tisdagen träffas ett stort antal cykelinvolverade och intresserade för att ta del av ett gediget program som hålls samman av Säters egen cykelchampion Emil Lindgren. I programmet finns möjlighet att ta del av erfarenheter från andra cykelområden i Sverige och hur man lockar alla till att cykla, oavsett ambitionsnivå. Inspiration kommer att ges av Sveriges nye förbundskapten i mountainbike, den förre proffscyklisten Fredrik Kessiakoff.

Även Säterklubben CK Naténs framgångsrika arbete med ungdomar kommer att lyftas fram under en intervju.

När det är dags för att runda av dagen och skicka stafettpinnen vidare till nästa års värd kommer också en glad nyhet som rör cykel, Säterbor och inte minst Säter som attraktiv reseanledning att presenteras!

Under onsdagen är landets cykelledsaktörer inbjudna till ett samarbete kring en nationell graderings- och skyltstandard. Målet är att förenkla för gäst och ledaktör att skapa hållbara och kvalitativa mtb-leder.

Foto: Erik Kilström