Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Dalapop berättar om första halvåret

Dalapop är Dalarnas regionala resurs- och produktionscentrum för populärmusik. Dalapop har nu funnits ett halvår och har rapporterat vad som hänt under den tiden till de som finansierar satsningen. Säters kommun är en av finansiärerna. Här är vad Dalapop gjort i och för musiklivet i Säters kommun.

  • Nätverksträff med det lokala musiklivet i kommunen.
  • Singelsläpp med artisten Andreas Ljusteräng och låten ”Galet Tokig I Säter”. Låten blev en av sommarens mest spelade låtar i Sverige, nådde tredjeplatsen på Topp 50 Viral-listan i juli och har i dagsläget streamats 68 000 gånger.
  • En video inspelad i Säter producerades till låten ”galet tokig i Säter” och samproducerades av Dalapop. Den visar upp Säter under sommartid och har visats 4 500 gånger på Youtube.
  • Flera möten har också genomförts med Säterartisten Godlike Bear. Dalapop genomförde en supportinsats i form av en musikvideo som ska stärka artistens marknad. Den spelades in vid Silvergs Gruvor i Säters kommun och släpptes på digitala plattformar i slutet av september.
  • Dialog med kulturskolan i Säter om samarbete. Det har bland annat resulterat i att Dalapop arrangerade en föreläsning med popartisten Kristian Anttila på Klockarskolan i Säter för elever med inriktning musikprofil.
  • Dialog med musiklivet i Säter kring replokaler och hur dessa kan samnyttjas. Flera möten har genomförts med hip hop-producenten Kid Jesus om samnyttjande av hip hop-studios och på sikt skapa ett kommersiellt kluster kring dessa.
  • Bandmöten med ett band, artister, låtskrivare och producenter från Säter. Bland annat Erik Göransson, Laser Dracul och Erik Nerback.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close