Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

DigidelCenter

Säters kommun är en av 15 kommuner spridda över hela landet som får stöd från Internetstiftelsen och regeringen för att öppna DigidelCenter – fysiska platser dit kommuninnevånarna kan vända sig för att stärka sin digitala kompetens och få hjälp med digitala tjänster och teknik.

På Säters bibliotek arbetar vi med digitala frågor som en självklar del av bibliotekets service. Sedan årsskiftet 2017/2018 har vi startat ett makerspace som vi kallar för Fixoteket, där vi fokuserar mycket på skapande för allmänhetens alla målgrupper, digitalt och analogt. Inriktningen är det egna skapandet och vi vill ge förutsättningar för både individuell och kollektiv utveckling. Hittills har vi arbetat mest med barn och unga men vi ser stora behov hos andra målgrupper.

Säters kommun vi stärka den digitala delaktigheten ytterligare genom att starta ett DigidelCenter. Vi tänker att Fixoteket och DigidelCenter kan stärka varandra genom att tillgodose kommuninvånarna med möjligheter till ett kreativt digitalt skapande och lärande.

Vi har som ambition att komplettera Fixoteket och resten av biblioteket med en plattform för digitalt lärande och MIK – ett DigidelCenter.

Nyheten på Säters biblioteks webbplats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close