Ett företag med säker idé

Ännu ett spännande UF-företag! Här fortsätter vi att stolt presentera några av alla fantastiska unga företagare från Säter! Genom Ung Företagsamhet Dalarnas utbildning på gymnasiet får de starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår.

Hej Dennis Andersson i RE-flexshirt UF. Vad är det ni gör?

-Vi tar fram och säljer tröjor med reflextryck. Huvtröjor i vuxenstorlek och tröjor utan huva, av säkerhetsskäl, för barn.

Varför blev det just denna produkt? Hur tänkte ni?

-Vi ville gärna göra något som hade ett större värde än bara en produkt att sälja. Reflex är ju något som verkligen behövs i trafiken, och som ökar säkerheten, så det kändes rätt att satsa på detta.

Vilka är ni i företaget?

-Det är Ella Peleback, Johan Arnesson och jag. Ella går på Hushagsgymnasiet, Johan och jag går på Erikslund, vi känner varandra sedan tidigare.

Hur gjorde ni? Hur ser tröjorna ut?

-Vi köpte in tröjorna och fick möjlighet att trycka på Ljungbergsgymnasiet. På framsidan är vårt företagsnamn och på ryggen en specialdesignad stor orm. Vi hittade en skiss på en cool orm men ville ha en egen touch på den. En tatuerare hjälpte oss och gjorde en riktigt fräck skiss som blev vår symbol.

Vilka var era utmaningar?

-Det tog lång tid att få tröjorna och även trycket drog ut på tiden men när tröjorna väl blev klara så har de gått åt samma dag vi fått in dem.

Vilka är era kunder och hur har ni nått dem?

-Först och främst är det nära och kära som beställt men via vår Instagram så har vi fått in beställningar från många andra.

Hur har det varit att driva företag?

-Roligt, vi har lärt oss mycket. Nu måste vi ju avveckla vårt UF-företag, det ingår, men vi kommer starta eget och köra vidare med utökat sortimentet: t-shirts, kepsar och mössor bland annat.

Spännande! Lycka till!

Tack!

UF-företaget RE-flexshirt UF

Foto: UF-företaget RE-flexshirt UF