Företagare som anställer personal med kovana

Hej Anki Arvidsson på Gustafs ekomjölk, vilka är ni?

-Gustafs ekomjölk består av två gårdar, det är jag och min man Ingemar på Kvarnfors gård och så har vi min svåger Kjell på Burns gård. Båda gårdarna är ekologiska och KRAV-certifierade.

Är du uppvuxen med djur och lantbruk?

-Nej, verkligen inte, det hoppade över en generation. Min morfar hade kor men mina föräldrar var banktjänstemän. Fast vi bodde på en jordbruksfastighet. Det är min man Ingemar som är uppvuxen med djur.

Hur många kor har ni?

-Vi har, snart, 200 kor och på Burns gård finns det 350. Hos oss kommer alltid kon i första hand. Mjölken går varannan dag till Grådö mejeri. Vi har ju även växtodling och säljer ekologiska köttlådor direkt från våra gårdar. Slakteriet är lokalt, bara 3 km bort, där är vi själva med och styckar och packar. Och så har vi ju gårdsbutiken också.

Hur kom det sig att det blev en gårdsbutik?

-Ja, min man har ju hela tiden sagt att det bara är jobb med en sådan, men vår granne Finley, på Lisselstugans grönsaker, tyckte att jag skulle köra igång och så hade vi ju ett gammalt stall som bara stod så jag tänkte: varför inte? Nu har vi varit igång i snart 2 år och det rullar på. Jag lär mig något nytt hela tiden och det är ju roligt.

Vad finns i butiken?

-Vi har lokala produkter, naturligtvis vårt eget kött som är hängmörat och specialstyckat för butiken, produkter från Lissellas och Tillmans. Jag hämtar ost, smör och mjölk från Grådö, Karlersgårdens Eldost, Skedvibröd, honung, potatis och mycket annat gott. När det är säsong så finns ju Lisselstugans grönsaker här också. Vi har öppet fredag och lördag.

Hur många är ni som jobbar på gården?

-Det är Ingemar och jag, tre tjejer som jobbar i ladugården och lika många traktorförare.

Och nu utökar ni och söker mer personal?

-Ja, vi behöver semestervikarier och extrapersonal, helst med utbildning och/eller erfarenhet, kovana helt enkelt. Vi har ju mjölkrobotar så har man jobbat med det är det ett plus. Saker som vi annars prioriterar jättehögt är hög arbetsmoral, djuröga, ärlighet och en positiv inställning. Vi söker också bostad till en av våra säsongare så har du som läser detta någon liten stuga eller liknande, hör av dig till mig, säger Anki. Skriv på messenger så hör jag av mig.

Stort lycka till!

-Tack!

Företaget Gustafs ekomjölk

Foto: Anki Arvidsson, Gustafs ekomjölk