Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Forsnäsgruppen är Säterdalens nya fäbodentreprenör

Forsnäsgruppens Stefan Newstam, Ulla Hellkvist, Sofia Edinius, och Cecilia Lundin med Mats Nilsson kommunstyrelseordförande och Hans Johansson vice kommunstyrelseordförande

Ett nytt samarbetsavtal gällande driften och skötseln av fäboden har slutits mellan Säters kommun och Forsnäsgruppen ASF AB för säsongen 2019. Den populära fäboden som var stängd för renovering och upprustning förra året kommer i år att kunna öppnas och då med nya entreprenörer.

-Vi tog ett jättekul och trevligt beslut idag att anta Forsnäsgruppen som entreprenörer på fäboden. Vi var riktigt upprymda hela kommunstyrelsen säger, Mats Nilsson, kommunstyrelseordförande.

-Vi har sett en del av Forsnäsgruppens verksamhet och tror att detta kommer passa riktigt bra säger, Hans Johansson, vice kommunstyrelseordförande.

Säterdalen med sitt rika utbud är en uppskattad plats i Säters kommun. Tillsammans med evenemangen i Säterdalen är fäboden med sin servering och sina aktiviteter en av de större besöksanledningarna.

-Det är efterlängtat att fäboden öppnar. För många barnfamiljer är det ett jättebra utflyktsmål säger, Hans Johansson.

Forsnäsgruppen

Forsnäsgruppen som är ett socialt företag driver idag bland annat Forsnäsgården.

-Jag och Ulla köpte Forsnäsgården där vi haft café med underhållning under sommaren och nyligen julmarknad säger Stefan Newstam, ägare Forsnäsgruppen.

-Vi driver det som ett socialt företag där vi får människor som står långt ifrån arbetsmarknaden i arbete berättar Ulla Hellkvist, ägare Forsnäsgruppen.

-Vi är flera som arbetar i Forsnäsgruppen och Sofia Edinius som är djurskötare har precis flyttat hit berättar Ulla.

-Vi är ett helt pussel, flikar Cecilia Lundin in som är anställd på Forsnäsgruppen.

Forsnasgruppen

Stefan, Ulla, Sofia och Cecilia – Forsnäsgruppen

Planerna för fäboden i sommar

Fäbodaktören blir i egenskap av kommunens samarbetspart en viktig ambassadör för Säterdalen och Säters kommun. Värdskapsfunktionen gentemot besökare och andra entreprenörer är en naturlig och viktig del av uppdraget. Utöver ambassadörskapet ska den nya entreprenören bedriva och erbjuda djurverksamhet, servering och barnaktiviteter.

För fäboden i sommar finns stora planer enligt de nya entreprenörerna.

-På fäboden kan man göra aktiviteter och steka kolbullar, ha trubadur och liknande säger Stefan Newstam.

-Barnen kommer också vara i fokus säger Cecilia. Vi har planer på barnkalas i Astrid Lindgrens känsla. Barnen ska känna och tänka Astrid Lindgren när de kommer till fäboden.

Det kommer naturligtvis också att finnas djur på fäboden i enlighet med avtalet.

-Vi tänker oss gammeldags djur som passar på en fäbod säger Sofia. Traditionella djur så som hedemora höns, linderödssvin och fjällkor eller rödkullor.

-Planerna är också att kunna ha större plats inne i serveringshuset så fler ska kunna fika och vandra i Säterdalen i både ur och skur och samtidigt kunna komma in på en kaffe, säger Cecilia.

Många planer för fäboden finns och i sommar kör de nya entreprenörerna igång. Redan nu kan man följa kontot @fabodenisaterdalen på Facebook där det snart kommer dyka upp glimtar av vilka man kommer träffa på fäboden i sommar och vad man kan förvänta sig.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close