Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Grattis Emil Lindgren till SM-guldet!

Emil Lindgren har gjort det igen. Han har lyckats med den stora bedriften att kamma hem ytterligare ett SM-guld i mountainbike. Läs Emils egna ord om tävlingen.

Emil är en av världens mest tekniska mountainbike-cyklister och till vardags bor han i Säter. Emil föddes 1985 i Falun och växte upp i Säter. Till en början var det motorcross och ishockey som var hans stora fritidsintressen men som 11-åring hamnade han i cykelklubben CK Natén i Säter. Redan som 13-åring tog han sitt första SM-guld och sedan dess har han tagit medalj i varje mästerskap som arrangerats i Sverige. Troligtvis är han Sveriges medaljrikaste cyklist.

Med 150 resdagar per år runtom i världen längtar han alltid hem till tryggheten i Säter där han kan cykla på milslånga skogsvägar och vara nära sin familj. Det är inte många av Emils internationella cykelkollegor som tror honom när han berättar att han ofta har älgbesök i trädgården eller att han kan cykla på en väg i fem timmar utan att möta en enda bil. För Emil är det charmen med att bo här. Men Emil har inte alltid bott i Säter. Under sin gymnasietid bodde han i Skara då han gick på cykelgymnasiet och efter det blev det några år utomlands, bland annat har han bott i Italien och Tyskland. Vart Emil än är pratar han alltid varmt om Säter, som en sann ambassadör. Här spenderar han sin lediga tid och kan fokusera på träningen och familjen. Emil menar att det enda han behöver är ett bra ställe att bo på med skog, ett gym och ett hyfsat klimat, och allt det finns här i Säter och Dalarna.

Om han inte skulle hålla på med cykling är drömmen att öppna en fritidsgård för ungdomar med fokus på idrott och hälsa. Emil menar att det behövs fler vuxna som kan se ungdomars talanger och styrkor istället för att föra in dem i fack där de kanske inte nyttjar sin fulla potential.

Vi fortsätter följa Emil med spänning och säger återigen grattis till guldet och lycka till med allt du tar dig för!

TULLINGE, SWEDEN – JUN 11, 2017: Emil Lindgren på mountainbikeloppet Lida Loop.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close