Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Inget extra fullmäktige för strategiskt markköp

Den 5 februari var det meningen att Säters kommunfullmäktige skulle samlas för att ta ställning till om och i så fall hur kommunen skulle gå vidare som intressent för ett markköp i Gustafs. Syftet var att, utifrån hur situationen då såg ut, kunna lämna anbud på mark som är av strategiskt värde för utvecklingen i Gustafs.
Utvecklingen i Gustaf sker snabbt och det finns en hög efterfrågan på mark.
Inriktningen på ett eventuellt markköp var att det handlade om just den strategiska marken.
– Intentionen kring övriga delar, till exempel producerande åkermark, var att den även fortsättningsvis skulle brukas så, och då av annan intressent än kommunen, säger Mats Nilsson, kommunalråd.
Nu blir det inget extra fullmäktige eftersom ägorna inte längre är till salu.

– Det är härligt att få höra att nuvarande verksamhet får förutsättningar att fortsätta, säger Mats Nilsson.
– Det är bra för Gustafs med ett livaktigt företagande och vi kommer hitta andra möjligheter för expansionen av Gustafs. Gustafs är en viktig del av Säters kommun och utvecklingen i kommunen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close