Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Inget tyder på mögel i ishallen

Det har förekommit spekulationer i medierna om eventuellt mögel i ishallen. Därför gjorde Säters kommun en inspektion av hallen, onsdagen den 25 oktober. De som har hand om den dagliga driften av hallen deltog också: personal från ishockeyföreningen och fotbollsföreningen. Inte på något ställe hittade de mögel eller något som kunde likna mögel.

Varken ishockeyföreningen eller fotbollsföreningens personal hade innan den senaste veckans medieuppmärksamhet hört talas om att det funnits tankar om mögel. Däremot vill de gärna att hallen ska underhållas mer än i nuläget.

Avfuktningsanläggningen i stora hallen fungerar utmärkt.

– Det som framkom under inspektionen var att i duschrummen och dess kakelfogar, behöver det göras rent bättre, eftersom det blir avlagringar. Städningen sköts idag av fotbollsföreningen via ett driftsavtal med kommunen, säger Thomas Geijer på Fastighetsavdelningen, Säters kommun.

– I de utrymmen som ishockeylagen har sina kläder, luktar det väldigt karakteristiskt av otvättade kläder, svett och använd utrustning, men inget som helst mögel. För att försöka förbättra lukten kommer vi att ställa om tiderna för ventilationen, och se om det blir bättre av det.

Taket

Vad gäller taket, som haft problem med läckor tidigare, finns det nu ett par ställen där läckaget syns tydligt.
– Läckorna kommer vi att åtgärda omgående, men för större åtgärder på taket krävs en investering, säger Thomas Geijer.

Eftersom det i dagsläget inte finns något som tyder på mögel kommer kommunen inte att utreda det ytterligare.

– Vår ambition är en ishall som fungerar för verksamheten, och självklart ska det vara hälsosamt att vistas där, säger Thomas Geijer.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close