Insamlingen till Fritidsbanken startar

Nu är det dags att starta Fritidsbanken i Säters kommun, och för att komma igång behövs sport- och fritidsartiklar.

Det startar med två tillfällen för inlämning, i början av januari.

Den 2 och 3 januari kl. 10-14 på Gärdet (Malmsteinsgatan 25) och samma dag kl. 16-18 på Skönvikshallen (Jönshyttevägen 2).

Därefter kommer det fortsätta med möjlighet att lämna in artiklar på tisdagar och torsdagar kl. 10-14 på Daglig verksamhet Gärdet, och kl. 16-18 på Skönvikshallen.

– Vi hoppas att vi snabbt kommer upp i det antal artiklar som krävs för att vi ska kunna starta utlåningen, Säger Malin Lilja-Altörn, Fritidschef.

– Själva utlåningen kommer att ske på dagliga verksamheten Gärdet där personal och arbetstagare på dagliga verksamheten kommer sköta hanteringen och utlåningen, säger Lena Lorenz, chef verksamheten funktionsnedsättning.

– Jag tror att det här kommer bli mycket bra och jag vet att det är många som ser fram emot att få jobba med det här.

De som har sport- och fritidsartiklar att skänka bidrar till att fler människor får möjlighet att prova på olika sporter, och bidrar dessutom till minskad miljöpåverkan.- Det som skänks kan vara nytt eller begagnat, men självklart i tillräckligt bra skick för att kunna lånas ut, säger Malin Lilja-Altörn.

– Vi vill ju att alla ska få en positiv upplevelse av att prova på en aktivitet.

Fritidsbanken tar emot sport- och fritidsartiklar – dock inga kläder.

Presskontakt

Lena Lorenz, Verksamhetschef Funktionsnedsättning

tel: 0225-55093

Här hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för dina barn.

Säter i Södra Dalarna.

Dela
Facebook Twitter LinkedIn E-post
Ladda ned
Ladda ned som PDF