Julmarknadsprogrammet

-Jag är så glad över att jag ska få träffa alla fina barn igen. Jag saknade dem verkligen förra året, säger Tomtemor, som nu som vanligt kommer att finnas på plats på Säters gammaldags julmarknad den 1:a advent.

-Kanske att jag passar på att tjuvläsa några av barnens önskelistor när jag är där också, det är så spännande att få veta vad de önskar sig.

Önskelistorna kommer barnen att kunna lägga i en särskild brevlåda. När julen närmar sig kommer Tomtemor åter och tar med alla listorna till Tomten.

Att få träffa Tomtemor är bara en av de saker man ska passa på att uppleva under julmarknaden.

-Vi har ett fint utbud, med allt från körsång, dans, Lions ”Famnen full”-lotteri till barnens julgård där Tomtemor finns med sin halmlabyrint och fiskedamm med mera, säger Sara Sissala, fritidssamordnare.

-Det blir också jul i sockenstugan (en av Säters mest fotograferade byggnader), häst och vagnsturer, träffa tomtens grisar, julkrubba, julklappsbyte, Luciakröning och glöggmingel i Rådhuset, säger Evylina Hanser, näringslivsutvecklare..

Julmarknaden är som tidigare koncentrerad kring stämningsfulla Rådhustorget mitt i Säters vackra Trästad.

-Vi har väldigt många utställare på Rådhustorget i år som kommer sälja hantverk och ätbart, säger Evylina Hanser.

-Här finns myset, det genuina, det doftande och välsmakande. Här finns ljus, värme och glädje. Det är verkligen en av årets höjdpunkter i Säter.

-Säter är verkligen julstaden i Södra Dalarna.

Dag: 28 november

Tid: Kl. 14-18