Kurs och rådgivning inom energi- och klimat

Energi- och klimatrådgivning för privatpersoner, företagare och föreningar

Kommunens energi- och klimatrådgivare kan ge dig kostnadsfria och opartiska råd om hur du kan minska din energianvändning. Du kan få hjälp med genomgång av din egen, företagets eller familjens energisituation, val av värmesystem, energispartips, information om bidrag med mera. Vi arbetar med hushåll, företag och föreningar.

Energi- och klimatkurs för småhusägare

Är du småhusägare och vill lära dig mer om småhus, energianvändning och inomhusmiljö? Hur du kan minska din energianvändning med enkla och billiga åtgärder? Eller med mer omfattande åtgärder, kanske i samband med renovering av ditt hus? Med sådana åtgärder kan du minska din kostnad för energi. I den här kursen får du lära dig mer.

Kursen är helt kostnadsfri och helt oberoende av leverantörer och tillverkare. Finansieringen sker från Energimyndigheten via forskningsprogrammet E2B2 – ”Energieffektivt byggande och boende”. Två av dem som arbetar i projektet har själva en bakgrund som energi- och klimatrådgivare i Stockholmsregionen.

Bedömningen är att hela kursen kan göras klart på knappt två timmar. Kursen är webbaserad och består av kortare filmavsnitt varvat med enkäter, där du svarar på frågor i en skala 1-5. Vi vill att du fullföljer hela kursen, eftersom det är dina svar på slutenkäten som ger oss underlag till forskningsprojektet.

På den här plattformen som heter Learnifier finns kursen. 

För frågor

Kontakta Säters kommuns energi- och klimatrådgivare:

Faisa Abdi
Telefon: 0226 – 64 55 53
Mejl: faisa.abdi@avesta.se