Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Kvällens vinnare under Säters Företagsfest

I kväll har över 100 företagare samlats till Säters Företagsfest på Kulinariet i Stora Skedvi. Kvällen anordnas av Företagarna Säter tillsammans med Näringslivsenheten i Säters kommun.

– Det är en kväll då vi tillsammans hyllar och firar Säters näringsliv och alla fantastiska företagare i kommunen, säger Helena Åkerberg Hammarström, näringslivschef, Säters kommun.

Kvällen har lokal prägel och företagarna har serverats en lokalproducerad trerätters middag från Restaurang Mat på Riktigt med kocken Görgen Tidén i spetsen. Middagen serverades i den nyrenoverade restaurangdelen på Kulinariet. Musiken stod de lokala artisterna Ljusteräng och Löfving för, som också höll i ett musikquiz under middagen. Skedvibon Markus Eriksson ledde programmet och debuterade som konferencier.

Under kvällen uppmärksammades och prisades lokala företagare för sitt engagemang och sina insatser under 2018. Företagarna som uppmärksammades har framgångsrikt, genom sitt engagemang och entreprenörskap, drivit och utvecklat sina verksamheter. De är även inspiratörer och goda förebilder.

Årets Butik

Priset Årets Butik delades ut av Melinda Lindberg från Företagarna Säter och vinnarna är paus by linda. Motiveringen löd: ”Att försköna kommunen kan göras på många olika sätt. Årets butik erbjuder produkter och behandlingar som bidrar till både yttre och inre mående. Med ett stort kunnande och gott bemötande ger man kunden en paus av njutning i vardagen.”

– Det känns helt fantastiskt. Jag är verkligen jätteglad, säger Linda Tollsten, grundare av paus by linda.

paus by linda – Pernilla Javanainen, Linda Tollsten, Stina Jelk

Årets Nyföretagare

Priset Årets Nyföretagare delades ut av Hans Johansson, vice ordförande i kommunstyrelsen och vinnarna är syskonen Marie-Louise och Fredrik Fjägerås som driver Kablego. Motiveringen löd: ”Med en enorm utveckling, på alla plan, under de två åren pristagarna drivit företaget, så har de bidragit på många sätt. Med ett klokt ledarskap har omsättningen ökat 50% och skapat många nya arbetstillfällen i kommunen.”

– Det kom som en total överraskning, säger Marie-Louise Fjägerås, ägare Kablego.

Kablego – Fredrik och Marie-Louise Fjägerås

Årets Utropstecken och Årets Ideella Kraft

Priset Årets Utropstecken som i år blev Årets Ideella Kraft delades ut av Mats Nilsson, kommunalråd, och vinnaren är Per Petersson. Motiveringen löd: ”Pristagaren har genom ideellt engagemang lockat 1000-tals människor från när och fjärran till Säter genom åren. Företag, föreningar och privatpersoner har haft stor glädje och nytta av alla nedlagda timmar, utan att kanske inse kopplingen till det jobb som pristagaren lagt ner. Pristagaren har varit drivande i Köpmannaföreningen, sambageneral och i allra högsta grad bidragit till Säters välkända julmarknad.”

– Det känns fantastiskt bra. Sådant här förväntar man sig inte, säger Per Petersson som också driver Runes Optik.

Per Petersson

Årets Företagare

Priset Årets Företagare delades ut av Tomas Olsson, ordförande i Företagarna Säter och vinnarna är Dala Spräng och Grävteknik. Motiveringen löd: ”Företaget har på kort tid sprängt barriärer och gjutit en solid grund. Med yrkesskicklighet, affärsmannaskap och gott renommé gräver man sig vidare mot en ljus framtid.”

– Det känns bra och som ett kvitto på det vi gjort, att det syns och uppmärksammas. Det här är det viktigaste priset under de som trillat in under vintern, säger Fredrik Eriksson, grundare Dala Spräng och Grävteknik.

Dala Spräng och grävteknik – Robin och Fredrik Eriksson

Kvällens vinnare

Alla vinnarna samlade

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close