Ny footgolfbana i Säter iordningsställd av sommarjobbare

I fredags invigdes Säters första footgolfbana med nio hål ute på Skönvik. Man har länge planerat för en bana och nu är den äntligen färdig att användas. Det är kommunens sommarjobbare som har haft som arbetsuppgift att iordningsställa banan, som nu är invigd och redo att spelas på.

Footgolf är en hybrid mellan fotboll och golf. Istället för golfklubba och golfboll använder man foten och en fotboll. Man sparkar ut bollen från utslagsplatsen och försöker få så få tillslag till hål som möjligt. Det är en fartfylld idrott med enkla regler och fokus på strategi. Platsen för den nya footgolfbanan ligger mellan Säters golfbana och sjön Ljustern. Den ligger på samma plats som golfklubbens korthålsbana.

-Det är fantastiskt kul att det nu finns en bana i kommunen och på en så vacker plats som vid Ljustern som förhoppningsvis kan locka många att prova och börja spela footgolf, säger Malin Lilja Altörn, Fritidschef.

Sommarjobbare har skapat banan

Nytt för i år är att sommarjobbarna har fått arbeta ute hos föreningar runtom i kommunen. På golfklubben har uppgiften varit att bland annat gräva ut de nio stora hålen på footgolfbanan. Avslutningsvis fick sommarjobbarna inviga banan med sedvanlig bandklippning, glass och såklart spela den första footgolfrundan.

-Det är kul för sommarjobbarna att få skapa något som kommer att finnas kvar och förhoppningsvis användas av många säterbor och besökare, säger Lars Sundberg, handledare för årets sommarjobbare på golfklubben.

Att spela footgolf passar så väl gammal som ung. Det är en bra avslutningsaktivitet med kollegorna, föreningen eller en rolig sak att göra med familj eller vänner. Banan är alltid öppen, ingen bokning krävs och det är kostnadsfritt i år.

Sommarjobbarna inviger banan