Nyföretagare som fyller tomrum

Hej Maja Sultan och Victor Pers Gesteby på nyöppnade HusmanHagberg. Så roligt att ni fyller en tom lokal här i centrum. Berätta, hur kommer det sig?

-Jag har jobbat som fastighetsmäklare i 10 år i Säter, trivs men ville göra något nytt så då blev jag och Victor franchisetagare och öppnade HusmanHagberg här i Säter, berättar Maja.

-Säter är trevligt, jag har 9 år i branschen och kände mig också sugen på att göra något ytterligare, berättar Victor som tidigare arbetat i Borlänge. Lokalen ligger bra till och passar oss fint.

-Det är nära till människor här i Säter, mysigt med en fin gammal träbebyggelse i stan och småstadskänslan; många hejar och man kommer gärna in och pratar. Trevligt folk helt enkelt säger Victor, väl medveten om att han lånat uttrycket från Borlänge.

-Många barnfamiljer kanske främst från Borlänge och Falun som vill flytta utanför stadskärnornorna. Det satsas också på byskolorna vilket ju är en viktig faktor när man ska flytta med barn, man vill åt de små och nära miljöerna.

Hur är jobbet som fastighetsmäklare?

-Den ena dagen är inte den andra lik, och det är ju tjusningen med jobbet, säger Maja. Vi möter ju människor i både glädje och sorg, när det gör ett av sitt livs största förändringar och affärer. Det är mycket som berör.

-Sedan är det en hel del pappersarbete också, tillägger Victor. Omväxlande helt enkelt.

Hur ser bostadsmarknaden ut här i Säter?

– Säter är en av de kommuner i Sverige där priserna har stigit mest de senaste 10 åren. Vi har ett stort tryck på visningar i kommunen och det gäller verkligen att styra upp dem nu i pandemitider, berättar Maja.

-Pandemin har ökat fokuset på hur man bor då man är mycket mer hemma än förut och många verkar vilja ha boende utanför stadskärnorna av den anledningen också.

Till sist, vilka är era bästa råd i en bostadsaffär?

-När du ska sälja:

  • Var ute i god tid om det är möjligt, då hinner foton bli tagna i tex trädgården när det är som finast.
  • Jämför mäklare, när det gäller värdering av bostaden men också om dialogen känns bra. Lita till din magkänsla.
  • Lyssna på mäklarens råd, vi har ju trots allt en viss erfarenhet av försäljning och hur det fungerar.

-När du ska köpa:

  • Gå på många visningar, då lär du dig mycket.
  • Ha finansieringen klar, var förbered med lånelöfte
  • Köparen har en långtgående undersökningsplikt, ha koll på besiktning protokoll och se till att göra en egen besiktning.

Lycka till med er satsning här i Säter!

-Tack!

Företaget HusmanHagberg

Victor och Maja på nya kontoret i Säter. Foto: Säters kommun