Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nyinflyttade i Säters kommun välkomnas till en träff i juletid

I samband med julskyltningen och marknaden, som traditionsenligt hålls på första advent (i år 2 december), inbjuds alla som flyttat till Säters kommun senaste året till en träff.

– Det är tradition sedan tidigare att hålla träffen samma dag som julmarknaden, säger Josefin Enström, näringslivsutvecklare och samordnare av träffen.

Syftet med träffen är att skapa en mötesplats där kontakter mellan nyinflyttade kan skapas och med kommunen. I år hålls träffen på Säters stadshotell där det bjuds på julgröt med tillbehör. Kommunstyrelsens ordförande Mats Nilsson tillsammans med representanter från kommunen välkomnar gästerna på hotellet.

Lokal artist bjuder på sång
Under grötlunchen kommer Mats Nilsson berätta mer om Säter och kommunen. Den lokala sångaren Esbjörn Lilja som går under artistnamnet Godlike Bear kommer också bjuda på sång under lunchen för att skapa en härlig stämning.

– Vi har många duktiga lokala artister och det är roligt att kunna visa upp och förmedla musiken till de nyinflyttade, säger Josefin Enström.

Efter julgröten välkomnas alla upp till den vackra fullmäktigesalen i Rådhuset för att fika och träffa representanter från de olika förvaltningarna i kommunen. Julfikan ger de nyinflyttade en chans att ställa frågor, diskutera och få en första kontakt med förvaltningscheferna på kommunen. Efteråt finns chans för de nyinflyttade att ta del av Säters gammaldags julmarknad med julskyltning och träffa flera av de lokala handlarna.

Inbjudan i brevlådan
Inbjudan har skickats ut brevledes till alla som flyttat in till kommunen sedan förra årets träff. En försändelse per hushåll har skickats ut men inbjudan riktar sig till alla nyinflyttade i hushållet.

– Vi hoppas så många nyinflyttade som möjligt anmäler sig till träffen så vi får en chans att ses den 2 december, avslutar Josefin Enström.

Inbjudan och anmälan i sin helhet finns här; www.bitly.com/julträff
Se och lyssna på en musikvideo från Godlike Bear här: https://www.youtube.com/watch?v=_ggGUVpxVyU

Kontakt
Josefin Enström, näringslivsutvecklare
E-post: josefin.enstrom@sater.se
Telefon: 0225-551 49

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close