Säter som cykeldestination ansluter till Biking Dalarna

Under dagens Cykelforum meddelades att Säter blir ett nytt cykelområde inom Biking Dalarna. Ansökan som skickats in av cykelklubben CK Natén i Säter har alltså beviljats.

Detta innebär att cykeldestinationen Säter blir kvalitetssäkrad och besökare ska veta vad de kan förvänta sig när de beger sig ut i cykelområdet tex med tydlig skyltning och svårighetsgrad. Man kan jämföra det med skidbackarnas olika svårighets- och färggraderingar. Ytterligare fördelar med att vara ansluten till Biking Dalarna är marknadsföringsvärdet av att vara med. Man får hjälp och synlighet genom att till exempel finnas med via hemsidor som Biking Dalarna och Visit Dalarna och i olika foldrar och broschyrer och så vidare.

Det var glada tillrop när nyheten presenterades under dagens Cykelforum på Folkets hus i Säter. Emil Lindgren, en av Säters elitcyklister, modererade dagen och bjöd upp representanter från Cykelklubben CK Natén, som han själv också är med i. Han svarade på hur det känns att ansökan om att bli en del av Biking Dalarna beviljats.

– Vi har jobbat sakta men säkert för att nå dit och det känns jättebra att få kvalitetsstämpeln att vara med. Det känns också bra eftersom det finns ett stort intresse från många som vill cykla i Säter men vi har inte kunnat erbjuda mer än en gps-fil tidigare, sa Emil Lindgren, cykelklubben CK Natén.

– Det är win win på många sätt då vi gör saker som kan locka människor utifrån som vill cykla i Säter samtidigt som det gynnar ungdomsverksamheten i Säter, fyllde Mikael Spjut i, cykelklubben CK Natén.

I slutet av dagen gav CK Natén och Säter vidare det guldiga cykelstyret till nästa års värd av Cykelforum som då blir Sälen.