Säterentreprenör skapar magi i världsklass

FÖRETAGSPORTRÄTT
Han är Säterkillen som ska ta världen med storm. Pontus Lindman driver företaget Expect Magic och lever på sina kunskaper inom magins värld. Nu är han aktuell med sin nya show The Conspiracy Show som har världspremiär i Stockholm i höst.

Pontus är uppväxt i Säter och har ett riktigt målmedvetet entreprenörsdriv. Redan vid 12 års ålder började han trolla och har varit fast sedan dess. I början gjorde han enkla trick och illusioner som på senare år har blivit mer och mer avancerade. Nuförtiden involverar han även publiken i sina avancerade trick.

Att Pontus är målmedveten och driven är det ingen tvekan om. För några år sedan tyckte han att det saknades något kulturellt för ungdomar i Säter och startade en festival som drog publik och deltagare från hela världen till Säter. Men det är trolleriet som varit en dröm sedan barnsben och drömmen har gått i uppfyllelse nu när han kan leva på det efter mycket slit.

I våras var han med i den brittiska varianten av TV-showen Talang nämligen Britain’s Got Talent. Numret han genomförde presenterades som världens farligaste korttrick. Tricket var en form av tankeläsning och utbrytning då han var inlåst i en vattenfylld tank med fastlåsta händer och en kortlek. Han gick vidare direkt och fick stora hyllningar.

När vi nu träffar Pontus är han i full färd med att sätta upp sin nya show som har världspremiär på Cirkus i Stockholm den 28 oktober, för att sedan dra vidare till USA, Qatar och Storbritannien. Han har skrivit på den unika showen i fyra års tid och snart är det dags för den stora premiären.

-Det är ingen som har gjort en sådan här show förut, säger Pontus.

Vad är det som är unikt med showen?

Det är en interaktiv show som bygger på publikens val och tankar. Redan när man köper sin biljett är man en del av showen och får instruktioner om hur man ska förbereda sig inför premiären.

-Jag vill komma in under skinnet på människor och visa något som ingen i hela världen gjort förut, säger han.

Förberedelserna är viktiga och Pontus ligger nu i hårdträning på Folkets Hus i Säter inför showen. För Pontus är det viktigt med den lokala förankringen även om han ska erövra världen. Han har knutit till sig andra entreprenörer i Dalarna för att tillsammans skapa närodlat hantverk i världsklass. Han vill inte avslöja för mycket men lovar magi på världspremiären i Stockholm.

Han har också knutit till sig andra kända entreprenörer både i Sverige och världen för att kunna genomföra showen. Namn som Janne Schaffer och Russ Stevens finns med i produktionen och är ansikten som dyker upp på Pontus facebooksida titt som tätt.

-Många tror att jag är som Joe Labero men jag och den här showen är något helt annat och folk kommer förstå det efter den här showen, säger Pontus förväntansfullt.

Pontus Lindman, Expect Magic