Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Skolgården i Stora Skedvi utformad för barnens behov

– Vi i nämnden är fantastiskt nöjda med det förslag som samhällsbyggnadsförvaltningen tagit fram i samarbete med barn- och utbildningsförvaltningen och framförallt – de lärare som kommer att använda de yttre miljöerna för barnens lärande, säger Håkan Karlsson, ordförande Samhällsbyggnadsnämnden.

Förslaget till yttre skolmiljö vid Stora Skedvi skola som fastställdes vid Samhällsbyggnadsnämndens möte den 11 oktober, är ett resultat av en omarbetning av ett tidigare förslag.

– Vi ville ha mer utrymme för aktiviteter, mer utrymme för varje barn och ett starkt barnfokus, säger Håkan Karlsson.

– Det fick nämnden och vi kan konstatera att det är ett riktigt väl utfört arbete förvaltningen gjort, där barnen är i fokus.

Hockeyrinken tas bort för att få större ytor för andra typer av aktiviteter. Förskoledelens yta innefattar 40 kvadratmeter per barn, och är frånskild från övriga delar. Multiarenan kopplas ihop med skolgården och blir en naturlig del av den, det kommer bland annat finnas möjligheter till odling och olika trädslag planteras och kan användas i den pedagogiska verksamheten.

– Det här ger skolan goda förutsättningar för sitt uppdrag och på nämndens möte deltog såväl projektledaren för Stora Skedviskola, förvaltningschefen för barn- och utbildningsförvaltningen, rektorn och kommunchefen. Det visar att det finns ett stort intresse och engagemang för skolans utveckling i Stora Skedvi, säger Håkan Karlsson.

Ritningen kan du titta på här: skolgardar1_300

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.sater.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close